Visum voor Australië

U bent hier:  Home > eVisitor Visum Australië

eVisitor Visum Australië

eVisitor visum voor Australië

Als u naar Australië reist voor zaken of als vakantie, dan kan u een zogenaamd eVisitor visum aanvragen. Een eVisitor visum is geldig gedurende 12 maanden en u kan ermee in Australië blijven gedurende maximaal 90 dagen per bezoek. U kan Australië zo vaak als u wenst bezoeken of verlaten gedurende de 12 maanden dat het visum geldig is.

Een visum voor Australië aanvragen is gemakkelijk en u krijgt de beslissing snel. In de meeste gevallen krijgt u de beslissing binnen één dag. Desalniettemin raden we aan om uw visum ten minste 14 dagen voor uw geplande vertrek aan te vragen, aangezien het in sommige gevallen 10 of meer dagen kan duren voor het visum goedgekeurd wordt.

Het voordeel van een online aanvraag zoals deze is dat u uw paspoort niet naar een ambassade hoeft te sturen. Het betekent ook dat u thuis geen visum-labels hoeft te ontvangen. U krijgt een e-mail wanneer uw visum is goedgekeurd, maar u hoeft die e-mail niet mee naar Australië te brengen. Het visum wordt elektronisch opgeslagen via uw paspoortnummer.

Wat gebeurt er als ik mijn paspoort verander?

Als u uw paspoort verandert nadat u een visum werd toegekend, moet u ons contacteren. U hoeft geen nieuw visum aan te vragen, maar het visum moet naar uw nieuw paspoort overgezet worden.

Indien u ons vergeet te contacteren, riskeert u geen toegang te krijgen tot uw vliegtuig, aangezien de check-in bedienden geen visum zullen kunnen vinden voor uw paspoort.

Worden alle personen in de aanvraag op hetzelfde ogenblik goedgekeurd?

Zelfs als u voor meerdere personen tegelijkertijd een aanvraag doet, zullen ze niet tegelijkertijd goedgekeurd worden. Elke aanvraag wordt apart behandeld, onafhankelijk van alle anderen. Sommigen zullen het visum snel krijgen, terwijl anderen gedurende meerdere dagen zullen moeten wachten.

Is het mogelijk een visum te verlengen?

Een eVisitor visum kan niet verlengd worden. U moet een nieuw eVisitor visum aanvragen indien u zich buiten Australië bevindt. Als u zich echter binnen Australië bevindt, heeft u de mogelijkheid voor verschillende visa een aanvraag in te dienen. Uw eVisitor visum zal geannuleerd worden wanneer u het nieuwe visum ontvangt.

Om het type visum dat u heeft te veranderen terwijl u in Australië bent, dient u het Departement van Immigratie en Nationaliteit te contacteren ten laatste 14 dagen voor uw huidige visum vervalt. Het is mogelijk dat u een nieuw visum krijgt indien u aan alle verreisten voldoet en indien u alle regels heeft nageleefd die aan het huidige visum verbonden waren.

Mag ik in Australië werken met een eVisitor visum?

Met een eVisitor visum is het toegelaten op vakantie te gaan, vrienden en familie te bezoeken of zakenfuncties bij te wonen. Dat houdt in dat u bedrijven mag ontmoeten, vergaderingen mag houden, mag onderhandelen, conferenties mag bijwonen enz.
Het is evenwel niet toegestaan in Australië te werken (tewerkgesteld te zijn in Australië).

In sommige gevallen is het toegelaten vrijwilligerswerk te doen. Het kan echter niet het hoofddoel van uw reis naar Australië zijn en het mag niet van het type vrijwilligerswerk zijn dat anders door een Australisch burger voor geld had kunnen gedaan worden.

Als u van plan bent in Australië te werken, kan u andere types visa aanvragen.