Visum voor Australië

Kies het type visum dat voor jou geldt

  • Toeristen
    visum
    Ga verder

    Indien u naar Australië reist als toerist of om vrienden en familie te bezoeken, dan is dit het visum dat u nodig heeft. Bekijk of u in aanmerking komt voor dit visum.

  • Zaken
    visum
    Ga verder

    Dit is het visum voor zakenreizen naar Australië, inclusief voor conferenties of vergaderingen. Bekijk of u in aanmerking komt voor dit visum.

  • Werkvakantie
    visum
    Ga verder

    Indien u tussen 18 en 30 jaar oud bent en u wilt in Australië werken, studeren of gewoon ontspannen, dan kunt u een aanvraag voor dit type visum doen.

  • VISUM VOOR LANGER VERBLIJF
    Ga verder

    Wanneer u langer in Australië wilt blijven dan een toeristenvisum toelaat kunt het visum voor langer verblijf aanvragen. Dit visum geeft u het recht tot twaalf maanden in Australië te verblijven.

  • STUDENTENVISUM
    Ga verder

    Het studentenvisum geeft studenten het recht in Australië te verblijven tijdens hun studie. Het is noodzakelijk toegelaten te zijn tot een school of universiteit.

  • TWEEDE Working Holiday VISUM
    Ga verder

    Wanneer uw huidige werkvisum verstrijkt bestaat de kans dat u recht heeft op een tweede visumtermijn. Lees verder om de regels te raadplegen.

  • VISUM VOOR ZEELIEDEN
    Ga verder

    Het maritieme visum is bedoeld voor mensen die Australië binnenkomen of verlaten als werknemer op een zeeschip.

  • TIJDELIJK WERKVISUM
    Ga verder

    Wanneer u korter dan drie maanden wilt werken in Australië maakt u gebruik van het "tijdelijk werkvisum". Dit visum geeft u recht tot drie maanden in Australië te werken.

Een Australisch visum – Het is snel en eenvoudig!

  1. Kies het type visum dat het meest op u van toepassing is. Als u naar Australië gaat omwille van vakantie of zaken, dan is het aanvraagproces erg eenvoudig.
  2. Vul het aanvraagformulier online in en betaal voor de aanvraag. U kunt meteen betalen of de aanvraag opslaan en later betalen.
  3. Houd uw e-mail in de gaten. In de meeste gevallen wordt het visum binnen één dag goedgekeurd. De beslissing krijgt u per e-mail. Zodra u uw visum heeft, kunt u naar Australië reizen!

Vraag hier uw visum voor Australië aan

Vul het formulier in en in slechts enkele stappen heeft u uw aanvraag afgerond. In de meeste gevallen krijgt u binnen één dag antwoord over uw aanvraag. Het invullen van het formulier duurt enkele minuten.

Wanneer u in aanmerking komt voor een visum, zullen we uw persoonsgegevens controleren om er zeker van te zijn dat alles correct is ingevuld. Ons vertaal team staat klaar om uw verzoek te vertalen. Dit betekent dat u uw aanvraag gewoon in het Nederlands kunt doen.

Heb ik altijd een visum nodig wanneer ik Australië bezoek?

Ja, wanneer u niet de Australische of Nieuw Zeelandse nationaliteit bezit hebt u altijd een visum nodig voor uw verblijf. Het soort visum dat u nodig heeft hangt af van uw doeleinden in Australië en is alleen van tevoren aan te vragen. U kunt geen ‘visum on arrival’ bemachtigen in Australië.

Soorten visa

Auvisa biedt verschillende soorten visa afhankelijk van het soort bezoek dat u aan Australië brengt. De meeste mensen bezoeken Australië voor vakantie of zaken. Het aanvragen van deze visa zijn niet gecompliceerd en we hebben daarom relatief weinig informatie van u nodig. Bij deze visa is het onze richtlijn uw visum binnen één uur te bevestigen. Het kan voorkomen dat enige informatie geverifieerd moet worden voordat we uw aanvraag kunnen bevestigen. In deze gevallen kan het zijn dat het langer duurt dan één uur.

Bijna elk soort visum dat wij verstrekken is elektronisch. Dit betekent dat het visum aan uw paspoort wordt gekoppeld, zonder dat hiervoor fysieke veranderingen aan uw paspoort nodig zijn. Wanneer uw visum wordt goedgekeurd zal dit automatisch plaatsvinden.

Hoe duur is een Australisch visum?

Dit hangt af van het soort visum dat u aanvraagt. Klik op de buttons om te zien hoeveel elk visum kost.