Australisch Visum online applicatie (Belgische burgers)

Belgische burgers die van plan zijn om naar Australië te reizen voor zakelijke of toeristische doeleinden dienen een aanvraag voor een eVisitor visum in te dienen. Dit Visum staat toe om vaak naar Australië te reizen over een periode niet meer dan 12 maanden en een verblijf in Australië niet meer dan 90 dagen per bezoek (meer details hier).

De aanvraag is zeer eenvoudig en het duurt een paar minuten.Nadat u het aanvraag heeft ingediend gaan onze medewerkers de aanvraag controleren.

De meeste krijgen een antwoord binnen één dag (99% van de eVisitor aanvragen worden binnen 24 uur verwerkt).


Auvisa.org helpt u te begrijpen welk reisvisum u nodig heeft voor uw reis naar Australië en om dit snel en gemakkelijk te verkrijgen.

Tegen een kleine servicevergoeding profiteert u van gestroomlijnde formulieren, handmatige beoordeling van uw aanvraag en 24-uurs klantenondersteuning:

1 Kies het type visum aan dat past bij uw behoeften. 95% van de Belgische reizigers vragen een eVisitor aan.

2 Vul het online aanvraagformulier in en betaal veilig met creditcard of Paypal.

3 Ontvang per e-mail het aangevraagde visum. In meeste gevallen zal uw visum binnen 24 uur worden goedgekeurd.


Australisch visum het meest aangevraagde door Belgen:

Toeristenvisum (eVisitor – Sublkasse 651)

Als u van plan bent naar Australië te reizen voor vakantie, als Belgische burger heeft u een toeristenvisum voor Australië nodig.

Om in aanmerking te komen voor een Australisch toeristen visun moet u van plan zijn om naar Australië te reizen voor familie of vrienden bezoek en in bezit zijn van een geldig paspoort.

Lees verder…

Een toeristenvisum aanvragen


Zakenvisum (eVisitor -Subklasse 651)

Een Australisch zakenvisum is nodig voor iedereen dat vanuit België naar Australië reizen voor zakelijke doeleinden.

Als u op zoek bent naar een Australisch visum voor het deelnemen bij een conferentie, een zakenreis of een bezoek aan potentiële klanten of verkoopactiviteiten wat u nodig heeft is een Australisch zaken eVisitor visum.

Lees verder…

Een zakenvisum aanvragen


Working Holiday visum (Sublkasse 417)

Dit Working Holiday visum voor Australië geeft jonge Belgische volwassenen de gelegenheid om naar Australië te reizen voor maximaal 12 maanden ook voor een tussenjaar, voor vakantie, om het land te verkennen, voor korte termijn studies of voor tijdelijk werk.

Het Working Holiday visum is bestemd voor Belgische burgers tussen de 18 en 30 jaar (inclusief).

Lees verder…

Een Working Holiday visum aanvragen


Andere online beschikbare visa types

eVisitor Visum

(subklasse 651)

Dit visum geeft Belgische burgers de gelegenheid om naar Australië te reizen voor zaken of toerisme over een periode va 12 maanden, een verblijf in het land voor maximaal 90 dagen per keer.

eVisitor Visum aanvragen Visa Informatie

Tweede Working Holiday visum

(Subklasse 417)

Dit visum is voor Belgische reizigers die al een Working Holiday visum hebben gekregen en willen langer in Australië willen verblijven. Het is bestemd voor Belgische burgers tussen de 18 en 30 jaar (inclusief).

Tweede Working Holiday Visum aanvragenVisa Informatie

Long Stay Visum

(Bezoeker visum - subklasse 600)

Dit visum is voor reizigers die niet in aanmerking komen voor eVisitor visum of langer da 3 maanden in Australië willen verblijven Het kan ook worden gebruikt voor degenen die zich in Australië bevinden en willen hun verblijf verlengen.

Een Lang Verblijf Visum aanvragen Visa Informatie

Studentenvisum

(Subklasse 500)

Met dit visum kunnen Belgische studenten Australië binnenkomen en verblijven om te studeren bij een universiteit of school. Houdt wel rekening als student dat u wel toegelaten wordt bij de gekozen school of universiteit voordat u dit visum aanvraagd.

Studentenvisum aanvragenVisa Informatie

MCV (Maritime Crew Visa)

(Subklasse 988)

Een MCV visum (beter bekend als Maritime Crew Visa) is nodig voor degenen die via scheepsvaart in Australië binnenkomen als scheepsbemanning.Dit visum kan ook aangevraagd worden door familieleden van het bemanningslid.

MCV Visum aanvragenVisa Informatie

Tijdelijk werkvisum

(Subklasse 400)

Dit visum is voor mensen die uitgenodigd worden naar Australië op korte termijn om zeer gespecialiseerde wer te verrichten, deel te nemen aan culturele en sociale evenementen of betrokkenheid bij activiteiten met betrekking tot Australische belangen.

Een Tijdelijk Werkvisum aanvragenVisa Informatie

Voordelen van AuVisa.org

24 uur klantenservice
Aanvraagformulier in het Belgisch
Handmatige controle
CONTACT MET IMMIGRATIE
VISA update service

Het aanvragen van een visum Australië 2024: alles wat u moet weten

Vraag uw Australisch visum online aan hier op Auvisa.org: Het aanvragen gaat snel en heel eenvoudig, en in de meeste gevallen zult u binnen één dag het visum verkrijgen. Voor diegenen die reizen vanuit België het aanvraagformulier is zeer eenvoudig om in te vullen en zal slechts een paar minuten duren.

Als u meer informatie wilt over hoe Australische reis visum voor Belgische burgers werkt blijft u maar lezen om informatie te krijgen over verschillende visa en als u het niet zo goed begrijpt hoe u de aanvraag moet invullen nodigen we u uit om ons te contacteren voor assistentie: We zijn hier om u te helpen met uw visum.Australisch visumbeleid voor bezoekers uit België

Als houder van een Belgisch paspoort heeft u voor toegang en tijdelijk verblijf in Australië een Australisch visum voor Belgen nodig. Met andere woorden, zelfs indien u een geldig paspoort bezit, heeft u nog steeds een visum van de Australische reisdienst nodig voordat u naar Australië kunt reizen.

Het Australische visumbeleid is duidelijk, de visumaanvraagprocedure vanuit België is eenvoudig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. In de meeste gevallen is het voldoende om de online visumaanvraag in te vullen voor het type visum dat u nodig heeft om de aanvraagprocedure te starten. Dit is de reden waarom Australische bezoekersvisa vaak worden aangeduid als “e-visa”.

De eerste stap bij de aanvraag vanuit België is het invullen en indienen van het juiste formulier. Zodra u uw visumaanvraag heeft ingediend en uw aanvraagkosten heeft betaald, ontvangt u in de meeste gevallen binnen 24 uur een antwoord: zodra u bent goedgekeurd voor een visum voor Australië, wordt u per e-mail gecontacteerd met het gewenste visum – meestal een eVisitor Visa.

Het visumbeleid in Australië is niet ingewikkeld, tegenwoordig is het sterk geautomatiseerd en gedigitaliseerd, ook dankzij online visumdiensten zoals de onze: nadat u uw eVisitor Visa heeft ontvangen, kunt u Australië binnenkomen. Wanneer u alle noodzakelijke stappen heeft doorlopen en goedgekeurd bent voor een eVisitor, bent u goed op weg om Australië te ervaren: uw eVisitor is geldig vanaf de datum dat u voor de eVisitor bent goedgekeurd.

Voor Belgen is de aanvraagprocedure meestal zo snel dat veel Belgen pas enkele weken voor hun vertrek van een bezoek aan Australië een visum aanvragen – maar dit raden wij echter af.

Er staan echter een aantal eisen in het Australische visumaanvraagbeleid waarop u moet letten: om uw eVisitor uit België te krijgen, moet uw paspoort geldig zijn. De meeste luchtvaartmaatschappijen die naar Australië reizen, eisen dat uw paspoort bij aankomst in Australië minimaal zes maanden geldig is, dus wijadviserenu om aan deze eis te voldoen om problemen op het moment van vertrek te voorkomen.

Afhankelijk van de individuele omstandigheden kan het nodig zijn om de resultaten van medische onderzoeken in te dienen voordat u een visum kunt krijgen om Australië binnen te komen. Er kan gevraagd worden om extra informatie te verstrekken over uw visumaanvraag. Ook voor Belgische reizigers kan worden verlangd dat zij bij aankomst in Australië hun financiën moeten bewijzen aan overheidsfunctionarissen – maar dit gebeurt alleen in zeer specifieke gevallen, en Belgische bezoekers worden hier altijd van tevoren op attent gemaakt. Lees verder om meer te weten te komen over visumtypes en alle mogelijke uitzonderingen in de aanvraagprocedure, of bekijk meer informatie over de vereisten en specificaties van het Australische eVisitor Visa.Australische visum voor Belgen: Visumsoorten voor Australië

Ten eerste: hebben alle Belgen voor Australië een visum nodig?

Ja: zonder het juiste visum kunt u Australië vanuit Belgiëniet legaal binnenkomen. Als Belg moet u er voor zorgen dat u het juiste visum aanvraagt. Er worden verschillende soorten bezoekersvisum aangeboden – het visum dat u moet verkrijgen hangt af van de reden waarom u naar Australië reist.

Hier is een lijst met de belangrijkste soorten visa die beschikbaar zijn voor Belgen die tijdelijk naar Australië willen gaan:

Welk type of categorie visum heeft u nodig? De aanvraag kunt u hier auvisa.org online invullen: u kunt uw aanvraag in vrijwel elke taal indienen, uw aanvraag wordt door onze medewerkers vertaald.

eVisitor Visa

Uw eVisitor e-visum is de meest voorkomende Australische visumsoort. Hetwordt gebruikt voor zowel vrijetijds- als zakenreizen: in feite zijn de meeste toeristen- en zakenvisum die door de Australische regering worden vrijgegeven in feite een soort eVisitor visa. Meer informatie over de eisen en specificaties van het Australische eVisitor Visa.Toeristenvisum

Het toeristenvisum is de ideale visumcategorie als u vanuit België Australië bezoekt om tijd door te brengen met familie of vrienden. Aangezien dit visum in feite een eVisitors-visum is, is het ook een goede keuze als u in het land bent voor zaken of studie.

Als het gaat om zaken en studie, dan mag een Belgische bezoeker met een toeristenvisum niet werken (betaald werk in Australië ) en niet studeren voor een periode van meer dan drie maanden.

Met uw geldige toeristenvisum, mag u meerdere keren het land binnenkomen, aangezien alle eVisitor-toeristenvisa meervoudige inreisvisum zijn. Meer informatie over de vereisten en specificaties van het Australische toeristenvisum.Zakelijk visum

Als u voor een korte periode in Australië op zakenreis bent, is een visum van deze categorie voldoende. Met dit Visum moet u als Belgische bezoeker wel aanwezig zijn op conferenties, zakelijke onderhandelingen beginnen of werk zoeken in het land. Met andere woorden, terwijl de algemene zaken kunnen worden gedaan met dit visum, kunt u het niet gebruiken om formeel diensten of goederen te leveren aan Australiërs of bedrijven. Meer informatie over de vereisten en specificaties van het Australische zakenvisum.Australisch studentenvisum

Om in Australië te mogen studeren hebben Belgische studenten van alle leeftijden een geldig visum nodig. Belgen moeten voor elk niveau van onderwijs een visum hebben om Australië als student binnen te mogen komen. Dit geldt voor alle scholieren (basisschool, middelbare en hogere scholieren). In het geval van een minderjarigeBelg kan de ouder of wettelijke voogd het door de Australische Immigratiedienst vereiste studentenvisum voor voogdij aanvragen.

Als een Belgische student naar Australië komt in het kader van een studie-uitwisselingsprogramma, moet hij/zij ook in het bezit zijn van een Australisch visum voor Belgische studenten. Dit geldt ook voor oudere studenten die studeren voor bachelor- of masterdiploma’s, diploma’s of certificaten – en zelfs voor Belgen die postdoctoraal onderzoek doen.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben alle Belgische studenten die naar Australië reizen om te studeren dit visum nodig.

Voor Belgische reizigers is de aanvraagprocedure voor het verkrijgen van een visum voor studenten iets ingewikkelder dan een eVisitor-, zaken- of toeristenvisum.

Na toelating tot een Australische universiteit of school krijgt u een COE (bevestiging van de inschrijving). Nadat u de RvE heeft ontvangen, kunt u de aanvraagprocedure voor uw visum starten. In veel gevallen wordt u gevraagd om een gescande kopie van de paspoort-ID pagina, COE en verzekeringscertificaat voor de dagen dat u in Australië verblijft te verstrekken

De duur van het studentenvisum is afhankelijk van wat er op de RvE vermeld staat.

Veel studenten willen na afloop van de studie in Australië rondtrekken, dit betekent dat het studentenvisum verlengd moet worden. Verlenging kan worden aangevraagd terwijl de student al in Australië is: studenten kunnen een visumverlenging direct aanvragen op Auvisa.org via lange termijn visum aanvraagformulier. Tijdens de aanvraagprocedure wordt een brugvisum afgegeven: het betekent dat studenten legaal in Australië verblijven, zelfs met het verlopen studentenvisum, in afwachting van hun visum voor een lange termijn bezoeker. Meer informatie over de eisen en specificaties van het Australische studenten visum.Vakantiewerkvisum (ook bekend als “Working Holiday Visum” / “Werk en Vakantie Visum”)

Een vakantiewerkvisum (“Working Holiday Visum”/”WHV”) geeft Belgen de mogelijkheid om Australië te bezoeken voor een periode van maximaal een kalenderjaar: als u van plan bent om in Australië te studeren, werken en socialiseren, dan kunt u dit visum gebruiken.Alleen Belgen tussen de 18 en 30 jaar (voor Canadezen, Fransen en Ieren is de leeftijdsgrens 35 jaar) komen in aanmerking voor dit Australische visum.

Om in aanmerking te komen voor een vakantiewerkvisumvoor uw bezoek aan Australië, moet u geen gezondheidsproblemen hebben en financieel voor zichzelf kunnen zorgen.

Met dit Working Holiday visum bent u niet beperkt in de hoeveelheid werk, maar u mag niet langer dan een periode van zes maanden voor een bepaalde werkgever werken. Bent u in het land om te studeren dan is dit beperkt tot een periode van vier maanden. Bent u in het land op vakantie dan is het visum het hele jaar geldig. Meer informatie over de vereisten en specificaties van het Australische Working Holiday visum.Tweede Vakantiewerkvisum (ook bekend als “Tweede werk- en vakantievisum”)

Australische vakantiewerkvisum heeft ook een “Second Working Holiday” versie. Dit wordt gebruikt om de geldigheidsduur van een specifiek vakantiewerkvisum te verlengen. U kunt dit visum aanvragen als u in het bezit bent van een vakantiewerkvisum dat te vervallen komt.

In verschil met het First Working Holiday visum, dat alleen verkregen kan worden wanneer de aanvrager buiten Australië is, kan dit visumtype aangevraagd worden wanneer hij of zij zich binnen of buiten Australië bevindt.

U moet ten minste 88 dagen in Australië hebben gewerkt om in aanmerking te komen voor dit visum, en er is slechts bepaald soort werk wat hiervoor in aanmerking komt. Voorbeelden hiervan zijn de bouw, de teelt van planten/dieren, mijnbouw, visserijj en boomkweek. Meer informatie over de vereisten en specificaties van het Australische tweede vakantiewerkvisum.Visum voor langdurig verblijf (bezoekersvisum)

Het Australische Long-Stay Visitor Visa – ook wel bekend als Visitor Visa – is een soort vergunning die geldig is voor een bezoek aan Australië voor een periode van drie maanden, zes maanden of een volledig jaar: bij deze aanvraag kiest u de tijd.

Dit visum kan bijvoorbeeld gebruikt worden als u in het land bent om bij familieleden te verblijven. Het kan ook worden gebruikt voor zowel zakelijkeoftoeristische doeleinden. Het visum voor een verblijf van langere duur wordt ook wel Subklasse 600 visum of Bezoekersvisum genoemd.

Long Stay Australian Visitor Visas wordt ook wel “Australische langdurig verblijf visum” of “Australische langdurig verblijf visumverlenging” genoemd. Wanneer u in Australië verblijft met een ander type visum (bijvoorbeeld een eVisitor e-visum) en het is ingesteld om te vervallen, met het visum voor langdurig verblijf kunt u uw verblijf in Australië verlengen na het verstrijken van de eVisitor elektronisch visum, vandaar de duur van uw verblijf. Meer informatie over de vereisten en specificaties van het Australische visum voor lang verblijf.Tijdelijk Werkvisum

Tijdelijke werkvisum is voor mensen die zeer gespecialiseerd werk gaan doen in Australië. Dit Australische visum is ook bekend als Subclass 400 visum.

Om een tijdelijk werkvisum te verkrijgen, moet het Australische bedrijf waarvoor u gaat werken u formeel uitnodigen om als Belg “tijdelijk” Australië binnen te komen. Voor deze aanvraag moetu geldige ervaring hebben in dit soort werk.

Bij gebrek aan relevante werkervaring kunt u echter vaardigheden vervangen door persoonlijke eigenschappen. In tegenstelling tot andere soorten Australische visa, bij deze aanvraag worden specifieke documenten gevraagd die voor overleg goedgekeurd moeten worden.

Nadat Auvisa.org uw aanvraag voor een tijdelijk werkvisum heeft ontvangen, nemen wij contact met u op om eventueel benodigde documenten per e-mail op te vragen, zoals: uitnodigingsbrief van uw Australische contactpersoon, werkgeversverklaring in uw thuisland, reisplan, verzekering of persoonlijke bankafschriften.Australische reisvisum vereisten voor Belgen (regelen 2024)

Voor wat betreft Belgische burgers de toelatingsvoorwaarden voor een Australisch visum is in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het Belgische paspoort is essentieel om hiervoor in aanmerking te komen

Gezondheid en persoonlijkheid zijn belangrijke eisen om in aanmerking te komen voor een Australisch visum.

Het visum verkrijgen is vrij gemakkelijk alleen als u een bedreiging bent voor de bewoners kan deze afgewezen worden

Tot slot om een tijdelijke visum van Australie te kunnen verkrijgen vanuit België moet u van plan zijn om tijdelijk in Australie te verblijven en de voorwaarden precies volgens de regels van Australie te volgen.

Australisch visum Fotovereisten voor Belgische reizigers (2024)

Zoals we gezegd hebben Belgische burgers die naar Australie reizen en het land binnenkomen met een reisvisum is heel gemakkelijk de aanvraag word online aangemaakt en een foto is niet nodig.

Bij het aanvragen van specifieke Australische visas vanuit België om om te voldoen aan de Australische visumeisen voor 2024, moet u één kleuren foto indienen:

  • De breedte van de foto moet tussen de 35mm en 40mm zijn. De lengte van de foto moet tussen de 45mm en 50mm zijn.
  • Op de foto moet uw hoofd recht zijn. Het kan niet gezakt worden of gekanteld. Uw ogen moeten direct op de camera worden gericht en uw gezichtsuitdrukking moet neutraal blijven.
  • Als het gaat om de kleding, moet uw outfit op de foto een zakelijke of casual outfit zijn. U mag alleen iets op uw hoofd dragen als het het zicht op uw gezicht niet belemmert en als u het om religieuze redenen draagt.
  • U mag alleen een bril dragen in uw foto als u een recept voor
  • Als het gaat om het aankleden, moet uw outfit op de foto een zakelijke of casual outfit zijn. U mag alleen iets op uw hoofd dragen als het het zicht op uw gezicht niet belemmert
  • Gezichtspiercings zijn alleen toegestaan op de foto van Belgische bewoners als het licht er niet van zal reflecteren en ze zullen geen enkel deel van het gezicht blokkeren.

BELANGRIJK: de Foto’s die u indient, moeten zes maanden oud of minder zijn en kunnen op geen enkele manier worden gewijzigd, inclusief het verwijderen van vlekken, het corrigeren van rode ogen of het toepassen van filters die typisch zijn voor mobiele apps.

Dit zijn de visuele vereisten die u moet volgen als u een Belg bent die naar Australië reist.Het verkrijgen van een visum voor Australie hoe aan te vragen:

Het verkrijgen van een visum voor Australië is een proces dat volledig online plaatsvindt – dat is de reden waarom mensen vaak spreken van “Australische e-visas”.

Allereerst moet u bepalen wat voor soort Australisch visum u nodig hebt, afhankelijk van uw reden om Australië binnen te komen uw leeftijd, hoe lang u in Australië zult verblijven, enz.

Voordat u de visumaanvraagpagina invult, moet u snel de visumregels en -vereisten voor 2024 lezen – u vindt ze op elke visumaanvraagpagina, zoals deze voor eVisitorsvisa.

Om de e-visumaanvraagprocedure te starten, moet u ten slotte uw e-mailadres en uw persoonlijke gegevens opgeven om de online visumaanvraagprocedure te starten.

Het basisvisum informatie die u moet verstrekken is meestal uw volledige wettelijke naam, evenals uw geslacht. U zult ook moeten bekendmaken wanneer en waar u geboren bent, wat uw relatiestatus is en of u juridische personen ten laste heeft. Bij een Australische visumaanvraag vanuit België dient u ook de benodigde bankafschriften in te dienen. De Australische visumaanvraagprocedure voor Belgen heeft ook als vraag of u een medisch onderzoek heeft ondergaan binnen het jaar dat u de aanvraag heeft ingediend.

Zodra u alle benodigde informatie hebt ingevoerd, hoeft u alleen nog maar uw aanvraag elektronisch in te dienen om uw Australisch e-visum te krijgen. Als u niet in staat bent om de hele aanvraag in één keer in te vullen, maak u geen zorgen: al uw visumgegevens worden opgeslagen en u kunt later weer aanmelden met uw tracking code en e-mailadres – het online visumaanvraagproces wordt geladen waar u gebleven bent.

Na het indienen de visumvraag kunnen alle Belgen met de tracking code en e-mailadres op de webpagina heen om hun visumaanvraagstatus te bekijken.Kosten van verschillende visumtypes

Het bedrag dat u als Belg moet betalen voor elke Australische visumaanvraag is afhankelijk van het type visum dat nodig heeft.

Bijvoorbeeld Het goedkoopste Australisch toeristenvisum en het goedkoopste Austalisch zakenvisum kosten beide 59,00 (let op: als meerdere Belgen samen met u een visum aanvragen, moeten zij ook de kosten hiervoor betalen).

In plaats daarvan is de prijs van een Australisch Working Holiday visum voor Belgische ingezetenen 575,00, het maakt niet uit of het uw eerste of tweede visum betreft.

De kosten hiervan kunnen varieren hangt in principe af van waar de aanvraag is gedaan en wanneer: voor het verkrijgen van een visum voor langdurig verblijf als Belgische ingezetene voordat u het land binnenkomt, moet u 275,00 visumkosten als extra kosten.

Het duurste visum is echter het studentenvisum, dat Belgische studenten een prijs van 650,00 moeten betalen (bovenop het collegegeld).Australische Online Visum Verwerkingstijd voor Australische visa

Een Australische eVisitor inreisvergunning duurt normaal gesproken maximaal 48 uur voor verwerking. Het kan zijn dat de duur van andere type visums langer duurt.

De meeste Australische visumvergunningen worden binnen 48 uur of minder verwerkt.Als u bijvoorbeeld naar Australië reist en het land binnenkomt via een cruise schip, kan het langer duren om een visum aan te vragen: tussen de 18 en 24 dagen. Zie de specifieke visumpagina’s voor meer informatie over de specifieke verwerkingstijden voor visa.Australische visum veel gestelde vragen.

Bent u van plan naar Australië te reizen en heeft u algemene vragen over het Australisch visum, kijk dan bij deze veelgestelde vragen en antwoorden (inclusief handige tips).

Hier vindt u meer informatie over Australische reisvisums, paspoortvereisten, gezondheidsvoorschriften en eventuele aanvullende documentatie die u nodig heeft: ga direct naar de vraag van uw keuze of lees alle Australische Visums FAQ’s om meer te weten te komen over reizen naar Australië en het binnenkomen van het land met de meest voorkomende soorten visums en e-Visums. Hier de meest gestelde vragen:

Wat heb ik nodig om naar Australië te gaan?

Als u van plan bent om naar Australië te gaan, vraagt dit land om een geldig Australisch visum en een geldig Belgisch paspoort.Het type visum hangt af van de reden waarom unaar Australië reist en hoelang u van plan bent om te blijven. Wilt u voor zaken naar Australië gaan, dan kunt u een zakenvisum aanvragen, als u voor toerisme gaat, kunt u een toeristenvisum aanvragen en als u voor een langere “werk en vakantie” ervaring gaat, kunt u een vakantiewerkvisum aanvragen. In het algemeen is het eVisitorsvisum echter het meest gebruikte type visum onder Belgische paspoorthouders.

Wat heb ik nodig om naar Australië te vliegen?

Of u nu van plan bent om naar Australië te vliegen voor werk of plezier, u moet uw paspoort tonen bij aankomst op een luchthaven.

U moet ook al uw documenten bij de hand hebben om deze aan uw reisorganisatie te verstrekken voordat u aan boord van uw vlucht gaat. U heeft uw instapkaart, Belgisch paspoort en het meest geschikte Australische reisvisum voor uw verblijf in Australië – zoals een eVisitor – nodig.

Eenmaal aan boord, voor de landing, moet u ook een passagiersidentiteitskaart invullen. Deze informatie bevat uw naam, geboortedatum, beroep, vluchtinformatie, het adres waar u in Australië verblijft, paspoortnummer en hoe lang u van plan bent om te blijven.

Hoewel de Australische immigratie-instanties geen strenge eisen stellen aan de vervaldata van het paspoort, vereisen verschillende grote luchtvaartmaatschappijen dat uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig is vanaf uw vertrekdatum – dus we raden u aan uw paspoort te controleren voordat u uw reis naar Australië bevestigt.

Heeft u een visum nodig om Australië te bezoeken?

Veel Belgen vragen of ze een visum nodig hebben om Australië te bezoeken. Het antwoord is ja. Als Belg kunt u een eVisitor e-visum aanvragen als u van plan bent om minder dan 90 dagen in Australië te verblijven. De Australische eVisitor, ook bekend als e-Visum, stelt u in staat om thuis elektronisch een eVisum aan te vragen om het proces te versnellen: dit kunt u hier op Auvisumsdoen.

Om als Belg een aanvraag in te dienen, heeft u ook een geldig Belgisch paspoort nodig – en moet u visumkosten betalen met uw credit- of debetkaart. Zodra u de aanvraag hebt voltooid en u toestemming hebt gekregen om Australië binnen te komen, ontvangt u een referentienummer.Heb ik een visum nodig om naar Australië te reizen voor vakantie?

Ja, zelfs als u van plan bent op vakantie naar Australië te gaan, hebtu zowel een geldig Belgisch paspoort als een reisvisum nodig – meestal een Australisch toeristenvisum. Als u van plan bent om minder dan 90 dagen naar Australië te reizen, kunt u een visum aanvragen via eVisitor. Een geldig e-Visitor geeft Belgen de mogelijkheid om 90 dagen per jaar in Australië te verblijven – u kunt dan ook een verlenging aanvragen als uw verblijf langer dan 90 dagen zal duren.Wanneer heeft u een visum nodig voor Australië?

Elke keer dat u van plan bent om naar Australië te gaan, en u bent geen burger van het land of een inwoner van Nieuw-Zeeland, hebt u een visum nodig. Belgen hebben een geldig Belgisch paspoort en een visum nodig om Australië in en uit te komen.

Waarom heb ik een visum nodig om naar Australië te reizen?

“Waarom heb ik een visum nodig voor Australië?’ is een vraag die veel Belgische reizigers stellen, gezien de goede politieke relaties tussen België en Australië. Echter, elke buitenlander die naar Australië wil reizen, MOET een bezoekersvisum hebben. Het visumbeleid van het land is streng en vereist dat niet-burgers van Australië of Nieuw-Zeeland een visum hebben voor binnenkomst. Australië geeft geen visum af bij aankomst. U moet in het bezit zijn van een geldig visum voordat u de reis regelt. Als ubinnenkort naar Australië moet reizen en snel een visum nodig hebt, raden we u aan om een online eVisitor visum aan te vragen.Hoe lang duurt het om een visum voor Australië te krijgen?

De meeste visumaanvragen van Belgen worden binnen 24-48 uur behandeld. In veel gevallen ontvangt u onmiddellijk een bevestiging. Om vertragingen te voorkomen, moet u er wel voor zorgen dat u alle vereiste informatie correct invoert.

In sommige specifieke gevallen kan uw visumaanvraag langer duren. Als u bijvoorbeeld een strafblad heeft, kan het nodig zijn dat u goedkeuring van uw lokale politie nodig heeft, dit kan de aanvraagprocedure vertragen.

Wilt u voor meer dan 90 dagen naar Australië gaan– dus de aanvraag betreft een ander visum dan de typische Australische eVisitor elektronisch visum –dan kan de verwerkingstijd langer zijn. Het kan tot 20 dagen duren om de bevestiging te ontvangen.

Hoe vraagt u een Australisch visum aan?

Als u van plan bent om 90 dagen of minder in Australië te blijven, dan kuntu een zakelijk of toeristisch visum aanvragen om naar Australië te reizen.

Zelfs als u voor meer dan 90 dagen naar Australië wilt gaan als student visa, als uitzendkracht of met een Work and Travel visum kun u nog steeds direct online op onze site een aanvraag indienen.

Tot slot kunt u hier ook een visum voor een lang verblijf (tot 12 maanden) aanvragen voor een bezoek aan Australië.

Hoeveel kost een visum Australië?

De kosten van een Australisch visum hangen af van de reden voor uw bezoek en de periode dat u wenst te blijven. Ons tarief voor een eVisitor-reisvisum naar Australië – inclusief alle kosten – is bijvoorbeeld 59,00 per reiziger. In plaats daarvan kost het verkrijgen van een studenten visum u 650,00, en een reisvisum van het type “vakantiewerk” kost 575,00.

Hoe betaalt u de Australische visumkosten?

U kunt uw Australische visum direct online op onze site betalen met Visums, MasterCard, American Express, Diner’s Club, PayPal of andere creditcard.

Hoe kom ik aan een visum om naar Australië te reizen?

Meestal is het verkrijgen van een visum om naar Australië te gaan niet moeilijk. Online kunt u direct een Australisch visum verkrijgen –uiteraard zolang u een geldig Belgisch paspoortbezit. Het type visum dat u nodig hebt om naar Australië te gaan hangt af van het doel van uw bezoek. Voorbeelden van Australische online visums zijn:

Kan ik naar Australië reizen zonder visum?

Technisch gezien, nee: u kunt niet naar Australië reizen en de Australische grenzen binnenkomen zonder een geldig visum. Als u geen visum heeft bij aankomst in Australië en u bent geen Australisch staatsburger, dan heeft u een speciale toestemming nodig om het land binnen te komen, of u wordt gedwongen het land te verlaten. In feite, als u niet voldoet aan de Australische immigratie-eisen, kunnen de Australische immigratie-instanties u de toegang weigeren.Heeft u een paspoort nodig om naar Australië te gaan?

Ja, indien u van plan bent om vanuit België naar Australië te gaan, heeft u een geldig paspoort nodig. Alle kinderen moeten een eigen paspoort hebben om naar Australië te reizen. Met een kind wordt bedoeld iedereen onder de 18 jaar die niet getrouwd is geweest. U moet een apart paspoort voor uw kinderen aanvragen mochten ze nog geen paspoort hebben.

Ongeacht hun leeftijd moet u ook voor ieder kind een apart visum aanvragen om Australië binnen te komen. Om een eVisitor elektronisch visum uit België te krijgen, moet uw paspoort geldig zijn op het moment van de aanvraag en nog steeds geldig zijn bij binnenkomst in Australië. De meeste luchtvaartmaatschappiun die naar Australië vliegen vereisen dat uw paspoort bij aankomst in Australië nog minimaal zes maanden geldig is, dus we raden u ten zeerste aan om aan deze eis te voldoen, om problemen te voorkomen op het moment van vertrek.

Hoe moet ik de pasfoto scannen voor mijn Australische visum?

Voor de aanvraag van het meest gebruikte Australische visum te verkrijgen, is het meestal niet nodig om foto’s te scannen en te verzenden.

In sommige zeldzame, specifieke gevallen kunnen de Australische immigratie-instanties echter vragen om vooraf een gescande foto te ontvangen, om uw identiteit en documenten te bevestigen. Wanneer u de paspoortfoto voor uw Australische visum scant, moet de foto in kleur en rechtopstaand zijn.

Plaats de foto niet op gekleurd papier voordat u gaat scannen. Uw foto moet met uw gezicht gericht naar de camera met een neutrale achtergrond zijn.

De foto moet minder dan 6 maanden oud zijn. De breedte van de originele foto moet 35 tot 40mm zijn en de lengte tussen de 45mm en 50mm. Op de foto moet uw hoofd recht zijn, niet gekanteld, openogen op de camera gericht. Een bril is alleen toegestaan als u er een recept voor heeft.

Hoe vaak kunt u Australië bezoeken?

Voor korte termijn toerisme en zaken, met de goedgekeurde eVisitor, kunt u Australië zo vaak bezoeken als u wilt binnen de geldigheidsduur van het visum, meestal een jaar vanaf de datum van afgifte – zolang uw Belgische paspoort nog geldig is.

Hoe lang u elke keer kunt blijven hangt af van het doel van uw bezoek. Als u bijvoorbeeld een eVisitors-toeristen/zakenvisum heeft, kunt u een jaar lang 90 dagen per keer blijven. Wil u echter langer dan 90 dagen blijven, dan kunt u nog steeds een ander visum aanvragen, zoals een visum voor een lang verblijf of een werkvakantievisum (“Working Holiday Visum”).

Voor andere soorten visum, bijvoorbeeld tijdelijke werkvisum, is het meestal één enkele binnenkomst. Het betekent dat u Australië maar één keer binnen kunt komen.Hoe lang duurt de verwerking van een Australisch visum?

De verwerking van een Australisch visum hangt af van het type visum. Online wordt uw aanvraag meestal direct verwerkt: dit is het geval van 90% van online aanvragen. In sommige gevallen kan het echter 24 tot 48 uur duren, dit is afhankelijk van de nauwkeurigheid van uw aanvraag of het feit of u een strafblad heeft.

In het algemeen worden de meeste Australische visumvergunningen in 48 uur of minder verwerkt, maar sommige aanvragen kunnen langer duren. Als u bijvoorbeeld naar Australië reist en het land binnenkomt om een cruise te maken, kan het langer duren om een visum aan te vragen: ergens tussen de 18 en 24 dagen. Zie de specifieke visumpagina’s voor meer informatie over de specifieke verwerkingstijden voor visum.

Waarom duurt mijn aanvraag Australische visum zo lang?

Uw Australisch visumaanvraag kan om verschillende redenen vertraging oplopen. De Australische overheid kan om meer informatie vragen, of er kunnen fouten in uw aanvraag staan. In sommige gevallen kunnen uw omstandigheden als “ongebruikelijk” worden beschouwd en is er meer tijd nodig om uw aanvraag te beoordelen.

Voor sommige soorten visum moet de Immigratiedienst ook controleren of alle verstrekte gegevens op het aanvraagformulier, authentiek zijn. Om bijvoorbeeld het 2e werkvakantievisum vrij te geven, moet de Australische Immigratiedienst controleren of 88 dagen regionaal werk echt voltooid zijn.

Hoe lang kan ik in Australië verblijven zonder visum?

U hebt een visum nodig om Australië binnen te komen. Als het verloopt terwijl u in Australië bent, loopt u het risico om het land uitgezet te worden. U kunt dus niet in Australië blijven als u geen visum hebt.Hoe lang is een Australisch visum geldig?

Wilt u graag weten hoe lang een Australisch visum duurt, dan is hier het antwoord: een Australisch visum duurt drie, zes, negen of twaalf maanden – afhankelijk van het doel van uw bezoek.

Een visum voor kort verblijf via de eVisitor is bijvoorbeeld goed voor een verblijf van drie maanden. Vanaf de datum van uw aanvraag is het visum een jaar geldig. U kunt Australië nog steeds verlaten en binnenkomen zo vaak u wilt. Wilt u voor meer dan 90 dagen verblijven, dan kunt u een vakantiewerkvisum of een visum voor lang verblijf aanvragen, wat meestal goed is voor 6 tot 12 maanden.

Heeft u een gezondheidsonderzoek nodig voor een Australisch visum?

Indien u een voorlopig of permanent visum aanvraagt, heeft u een gezondheidsonderzoek nodig. Een tijdelijk visum kan al dan niet een examen vereisen.

Of u een gezondheidsonderzoek nodig heeft, hangt af van het type visum, de reden voor uw bezoek aan Australië, speciale omstandigheden of medische aandoeningen. Mocht u voor meer dan 6 maanden naar Australië willen gaan, dan kan er gevraagd worden om een medisch onderzoek met röntgenfoto’s van de borstkas. Indien nodig, zijn er op onze site specifieke visumpagina’s en aanvraagformulieren geven een lijst van alle vereiste gezondheidsonderzoeken.

In het algemeen is bij het indienen van uw aanvraag geen medische verklaring nodig. Nadat de aanvraag is verwerkt, kan Immigratie om een medisch onderzoek vragen –dit kan alleen worden gedaan door het panel van artsen, geautoriseerd door de Australische Immigratiedienst.Heb ik voor Australië en Nieuw-Zeelandeen visum nodig?

Australië en Nieuw-Zeeland zijn afzonderlijke landen, daarom heeft u voor het binnenkomen van beide landen twee verschillende reisvisum nodig. Om naar Nieuw-Zeeland te reizen dient u als Belg een geldig paspoort te hebben dat drie maanden na uw vertrekdatum geldig is en een bezoekersvisum van de Nieuw-Zeelandse eVisitor.Moet u het visum voor Australië printen?

Aangezien visum nu elektronisch wordt geregistreerd, hoeft u uw Australische visum en bevestigingsmail niet meer te printen. Alle informatie is door de Australische overheid al aan uw paspoort gekoppeld. Het is echter mogelijk dat u de bevestigingsmail, de bevestigingsnummers of andere relevante informatie voor uw eigen administratie wilt printen.

Welk visum heb ik nodig om Australië te bezoeken?

Het type visum dat u nodig hebt om Australië te bezoeken hangt af van waarom en hoe lang u van plan bent om te blijven. Australië biedt een verscheidenheid aan visumtypes waaruit een Belg kan kiezen, dit hangt af van de reden: online visumuitgegeven door de Australische Immigratiedienst zijn onder andere toeristenvisum, zakenvisum, toeristenvisum voor verblijf van langere duur en zakenvisum met een lange geldigheidsduur; andere visum zijn ook studentenvisum, medische visum of vakantiewerkvisum.

Hier is onze “vuistregel”:

Mocht u twijfelen welk visum aan te vragen om Australië binnen te komen, kuntu meer informatie over elk soort Australisch visum vinden op de speciale pagina.Hoe lang zijn verschillende soorten Australische visum geldig?

Wilt u weten hoeveel dagen een Australisch visum duurt, dan is hier het antwoord: het meest voorkomende visum voor Belgen is het toeristen/zakelijk visum, in de vorm van eVisitor Visum Stream van Australië, waarmee u drie maanden in Australië mag verblijven gedurende een periode van een jaar. Wilt u dan langer in Australië blijven, dan kunt u ook een verlenging aanvragen, in de vorm van een visum voor verblijf van langere duur.

We zouden kunnen zeggen dat eVisitor e-visum het de-facto “standaard visum” is voor de meeste Belgen die Australië bezoeken, maar er is ook langverblijfvisum beschikbaar, waardoor u tot een jaar in Australië mag blijven.

Werk-/Vakantievisum zijn geldig voor maximaal een jaar, zonder dat het nodig is om het land elke drie maanden te verlaten.Hoe lang duurt het om een eVisitor visum voor Australië te krijgen?

Belgen die via het Australische eVistitor Online formulier een visum aanvragen, ontvangen meestal direct goedkeuring. Er kan echter een vertraging tot 24-48 uur oplopen als u uw aanvraag verkeerd invult of als u een strafblad heeft.

Dankzij de hulp van Auvisum kunt u in een paar eenvoudige stappen direct online een Australisch visum aanvragen. De aanvraag neemt slechts enkele minuten in beslag en normaal gesproken ontvangt u binnen 24 uur een antwoord.Officieel Australische overheidsmiddelen: