Visum voor Australië

U bent hier:  Home > eVisitor Visum Australië

eVisitor Visum Australië

Wanneer u Australië bezoekt voor vakantie of zaken kunt u gebruik maken van het eVisitor visum. Dit visum is twaalf maanden geldig. In deze twaalf maanden mag u, zo vaak u wilt, Australië binnentreden met een maximum duur van negentig dagen per bezoek.

Het visum aanvragen gaat relatief eenvoudig. In de meeste gevallen krijgt u binnen een dag antwoord op uw aanvraag. Wij adviseren u echter ten minste twee weken van tevoren uw visum aan te vragen omdat het in enkele gevallen langer dan tien dagen kan duren.

Het aanvragen van een online aanvraag brengt enkele voordelen met zich mee; u hoeft niet de deur uit, u hoeft uw paspoort niet op te sturen, u ontvangt geen documenten thuis en u hoeft niets mee te nemen op reis. Wanneer uw visum wordt goedgekeurd, wordt deze automatisch aan uw paspoort gelinkt, waardoor u geen extra documenten hoeft laten zien.

Ik heb na mijn aanvraag een nieuw paspoort ontvangen. En nu?

Wanneer u gaat reizen met een ander paspoort dan waarmee u het visum heeft aangevraagd, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen ervoor zorgen dat het visum aan uw nieuwe paspoort wordt gelinkt. Een nieuw visum aanvragen is niet nodig.

Wanneer u niet laat weten dat u een nieuw paspoort heeft zult u worden geweigerd op het moment dat u op het vliegveld bent voor vertrek.

Krijgt mijn groep in één keer hun paspoort?

Nee. Ook al vraagt u voor een groep mensen tegelijk een paspoort aan, u zult afzonderlijk van elkaar worden beoordeeld. In sommige gevallen kan het binnen een dag, terwijl anderen enkele dagen zullen moeten wachten op hun visum.

Is het mogelijk het eVisitor visum te verlengen?

Een eVisitor visum kan niet worden verlengt. U kunt een nieuw eVisitor visum aanvragen wanneer u zich buiten Australië bevindt. Wanneer u zich binnen Australië bevindt, kunt u een ander soort visum aanvragen. Op het moment dat uw nieuwe visum ingaat zal uw huidige visum aflopen.

Om een nieuw, ander soort, visum aan te vragen terwijl u in Australië bent, moet u tenminste veertien dagen voor het verstrijken van uw huidige visum een aanvraag indienen. Dit kan bij het Department of Immigration and Citizenship. Zij zullen uw nieuwe visum uitkeren wanneer u voldoet aan de eisen voor het desbetreffende visum en wanneer u de regels van uw huidige visum heeft nageleefd.

Mag ik werken in Australië met een eVisitor visum?

Met het eVisitor visum mag u op vakantie gaan, familie of vrienden bezoeken of zakelijke werkzaamheden verrichten, zoals vergaderingen bijwonen, bedrijven bezoeken en conferenties bijwonen. Het is niet toegestaan in loondienst te gaan van een bedrijf dat gevestigd is in Australië

In enkele gevallen mag u vrijwilligerswerk doen in Australië. Voorwaarden hierbij zijn dat vrijwilligerswerk niet uw primaire doel is van uw verblijf en dat uw werkzaamheden niet gedaan kunnen worden door betaalde Australiërs.

Hoe duur is een eVisitor visum?

De huidige prijs van een eVisitor visum varieert. Deze ziet u pas wanneer u op de “Ga verder” button klikt op deze pagina.

Hoe vraag ik een eVisitor visum aan?

U kunt op de “Ga verder” button klikken. Hier wordt u verwezen naar het aanvraagformulier.

Het enige dat u voor deze aanvraag nodig hebt is uw paspoort. U hoeft geen aanvullende documenten te versturen.

Wanneer u de paspoortgegevens van uw medereizigers heeft, kun u voor uw hele reisgezelschap in één keer alle visa aanvragen.

Hoever voor vertrek moet ik de aanvraag indienen?

Hoewel het vaak gebeurt dat aanvragen binnen een uur goedgekeurd zijn, vragen we u niet te wachten tot het allerlaatste moment. Omdat het in sommige gevallen een aantal dagen kan duren vragen we u tenminste twee weken van tevoren uw visum aan te vragen.

In sommige gevallen wordt uw aanvraag handmatig gecontroleerd door de medewerkers van de Australische immigratiedienst. Wanneer zij om aanvullende documentatie vragen kan het langer dan twee weken duren voor uw aanvraag wordt goedgekeurd.

Mag ik voor meer mensen visa aanvragen?

Ja, wanneer u beschikt over de persoons- en paspoortgegevens kunt u voor iedereen een visum aanvragen. Hou er rekening mee dat er ook in één keer betaald dient te worden.

Wanneer u voor meerdere mensen het visum aanvraagt zal de goedkeuring voor de visa ook naar uw e-mailadres worden verzonden. U dient ervoor te zorgen dat de anderen ook hun visum krijgen en hiervan op de hoogte zijn.

Ik wil Australië zowel voor zaken als vakantie bezoeken. Kan dit?

Met een eVisitor visum mag u zowel zakelijke werkzaamheden verrichten als op vakantie gaan. Wel is het belangrijk dat u “Zaken” aanvinkt op het aanvraagformulier. De inhoudelijke functie van uw visum zal hierdoor echter niet veranderen.

Wanneer u “Zaken” aanvinkt, is het toegestaan zakelijke werkzaamheden te verrichten en uw visum te gebruiken voor vakantie doeleinden. Wanneer u “Vakantie” aanvinkt, is het alleen toegestaan toeristische activiteiten te ondernemen.

Wat als mijn eVisitor visum niet wordt goedgekeurd?

Wanneer uw visum niet wordt goedgekeurd kunt u proberen een ander soort visum aan te vragen dat ook op u van toepassing is. Kies “Nederland” bovenin het menu en kies het soort visum dat u aan wilt vragen.

Hebben kinderen een visum nodig?

Ja, kinderen hebben hetzelfde soort visum nodig als volwassenen. Ook de prijs voor een visum voor een kind is gelijk aan dat van een volwassene.