Visum til Australien

Du er her:  Home > eVisitor-visum til Australien

eVisitor-visum til Australien

Hvis man rejser til Australien på ferie eller forretning, kan man søge et visum som kaldes eVisitor. Et eVisitor-visum til Australien gælder i 12 måneder, og man må blive op til 3 måneder i Australien. Man kan rejse til Australien, ligeså mange gange man vil under visummets gyldighed.

At søge visum til Australien er enkelt og man får et hurtigt svar. I de fleste tilfælde får man svar indenfor en dag. Det anbefales dog, at man søger visummet mindst 14 dage inden den planlagte rejse, da der er i visse fald kan gå op til 10 dage eller mere, inden man får besked om sin visumansøgning.

Fordelen ved at søge elektronisk er, at man ikke behøver at sende sit pas til ambassaden. Det betyder også, at du ikke får tilsendt noget visum til din adresse. Du får en e-mail, når visummet er bevilliget, men du behøver ikke at skrive det ud eller tage det med til Australien. Alt er lagret elektronisk via dit pasnummer.

Hvad sker der, hvis man får nyt pas?

Hvis du skulle få nyt pas, efter at du er blevet bevilliget visum til Australien, skal du kontakte os. Du behøver ikke at søge nyt visum, men informationen i visummet skal opdateres for at passe sammen med dit nye pas.

Hvis du glemmer at kontakte os om dette, risikerer du ikke at få lov til at komme med flyet til Australien, da personalet ved indcheckningsskranken ikke kan se, at du har visum.

Får alle ansøgere svar samtidigt?

Selv hvis flere personer ansøger samtidigt, så får de ikke nødvendigvis svar samtidig. Alle ansøgninger behandles hver for sig, uafhængigt af hinanden. Nogle vil få svar hurtigere, mens andre kan tage længere tid.

Kan man forlænge visummet?

Et eVisitor kan ikke forlænges. Du kan søge et nyt eVisitor-visum, hvis du befinder dig udenfor Australien. Hvis du er i Australien og har brug for at forlænge visummet, er der steder i landet, hvor du kan søge en anden form for visum. Dit eVisitor-visum vil i så fald blive ugyldigt, og du får i stedet et andet turistvisum.

For at skifte visumtype i Australien skal du kontakte myndighederne mindst 14 dage inden, at dit nuværende visum udløber. Du kan bevilliges et nyt visum under den forudsætning, at du opfylder alle krav for det, samt at du tidligere har fulgt alle regler som gælder for visummet.

Må man arbejde i Australien med et eVisitor-visum?

Med et eVisitor-visum må man rejse til Australien på ferie, for at besøge venner og i forretningsøjemed. Man må ikke arbejde (tage imod ansættelse). Forretningsøjemed indebærer, at man må mødes med virksomheder, holde møder, forhandle, tage på konferencer og lignende.

I visse tilfælde kan frivilligt arbejde (volontør) accepteres. Det må dog ikke være hovedformålet med rejsen, og det må ikke være et frivilligt arbejde, som kunne være blevet udført af en australske indbygger mod betaling.

For at kunne arbejde i Australien skal man søge et andet form for visum.

Hvad koster et e-Visitor-visum til Australien?

Vores pris for et eVisitor til Australien angives, når du påbegynder ansøgningen. Se prisen ved at trykke på ”Ansøg nu” på denne side.

Hvordan ansøger jeg om et eVisitor-visum?

Tryk på ”Ansøg nu” i toppen eller bunden af denne side og du går direkte til ansøgningsskemaet.

Ansøgningsskemaet udfyldes online, og du skal ikke sende dokumentation med post. Du skal have dit pas ved hånden, når du ansøger, da du skal angive pasnummeret og udløbsdatoen.

Du kan også ansøge for dine familiemedlemmer eller venner, som rejser sammen med dig, så længe du har deres detaljer.

Er ansøgningsskemaet tilgængeligt på andre sprog?

Ja, ansøgningsskemaet til visum findes på andre sprog end engelsk, også dansk. Tryk på flaget i øverste højre hjørne og se de øvrige valgmuligheder for sprog. Du kan udfylde skemaet på dansk, hvilket gør ansøgningsprocessen lettere for dig.

Har du spørgsmål, kan du kontakte vores kundeservice på dansk. Vi vil dog i enkelte tilfælde svare tilbage til dig på engelsk for at undgå ventetid, alt afhængig af hvilke medarbejdere i vores kundeservice er tilgængelige.

Hvor lang tid før bør jeg ansøge?

Behandlingstiden er normalt meget hurtigt, og de fleste ansøgere får svar i løbet af en time, men det anbefales ikke at vente til sidste øjeblik med at ansøge. Vi anbefaler alle vores kunder at ansøge mindst to uger før den forventede afrejsedato.

I enkelte tilfælde bliver ansøgningerne behandlet manuelt af de australske immigrationsmyndigheder. Det vil forlænge behandlingstiden. Hvis du vil blive bedt om at indsende dokumenter, kan ventetiden blive længere end to uger.

Kan jeg ansøge for andre end mig selv?

Ja, du kan ansøge om visum for alle, så længe du har deres personlige oplysninger samt pasnummer og udløbsdato. Du skal også betale for visummet på deres vegne.

Når dit visum godkendes, vil du modtage en bekræftelse på den e-mail, som du angiver ved starten af ansøgningen, så hvis du ansøger for flere personer skal du være sikker på, at de også får udstedt deres visum.

Hvad gør jeg, hvis jeg vil besøge Australien både som turist og forretningsrejsende?

Et eVisitor-visum giver dig lov til at rejse som turist og på forretninger. Men hvis du har planer om at gøre forretninger, skal du trykke på ”Business” i ansøgningsskemaet. Resten af ansøgningsskemaet er som hvis du søger om turistvisum.

Har du valgt ”Business” som dit formål med rejsen, kan du både gøre forretninger og holde ferie. Hvis du vælger ”Holiday”, kan du kun holde ferie i Australien.

Hvad hvis jeg ikke er berettiget til et eVisitor-visum?

Hvis du ikke kan få et eVisitor-visum, kan der være andre muligheder for dig. Vælg dit hjemlands flag i menuen øverst til højre for at se, hvilke muligheder der kan være for dig. Hvis du ikke ser dit hjemlands flag i menuen, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice og spørge om mulighederne. Det kan blive nødvendigt for dig at ansøge ved at møde op på den nærmeste australske ambassade. I så fald kan vi guide dig i processen.

Skal børn have visum?

Ja, børn skal også have visum for at rejse til Australien. Det samme ansøgningsskema skal udfyldes, og det samme gebyr skal betales. Der er ingen specielle krav til børn i reglerne for eVisitor-visum til Australien.