Visum til Australien

Du er her:  Home > Studentervisum til Australien

Studentervisum til Australien

Hvad er kravene for at få et studievisum til Australien?

For at komme i betragtning til et studentervisum i Australien skal du være optaget på et universitet eller en skole, og du skal møde en række krav. Du skal være en egentlig studerende med tilstrækkelig baggrund og sprogkundskaber. Du skal desuden være ”genuine temporary entrant” og have et godt fysisk helbred samt være en ”good character”.

Hvad er en ”egentlig studerende” (genuine student)?

For at møde dette krav skal du bevise, at du har en reel interesse i at gennemgå studiet, have gode nok sprogkundskaber til at klare studiet og samtidig have den rette uddannelsesmæssige baggrund for det studium, du ønsker at deltage i.

Du skal også have det finansielle på plads. Desuden skal du have intention om at overholde reglerne for visummet.

Hvad er ”genuine temporary entrant”?

Dette er en person, som har intention om at komme til Australien midlertidigt for at studere (eller være værge for en studerende) og så rejse tilbage til hjemlandet efter endt studie.

Der er flere faktorer at overveje, når man skal angive dette:

  • Hvilket land bor du i? Er der noget, som holder dig fra at rejse tilbage?
  • Vil uddannelse i Australien virkelig være til gavn for dig i fremtiden?
  • Om du har immigreret til andre lande tidligere?
  • Andre forhold i dit liv, som har indflydelse.

Hvis der er tvivlstilfælde, vil du blive indkaldt til et interview på den australske ambassade. I de fleste tilfælde er det nok bare at udfylde ansøgningsskemaet online.

Hvad er ”good character”?

Generelt vil det være, at du ikke er kriminel og ikke har tilbragt længere tid i fængsel. Hvis du har været i fængsel, kan du blive nægtet visum på grund af dette. I enkelte tilfælde vil du blive bedt om at vise en straffeattest.

Hvad er et ”godt fysisk helbred”?

Du skal være rask. Der kan blive stillet krav om, at du skal gennemgå en helbredsundersøgelse og få taget røntgenbilleder. Hvis du kommer ud for dette, skal det foretages hos en læge, som er godkendt af de australske immigrationsmyndigheder.

Et studentervisum inkluderer ikke sundhedsforsikring. Alle studerende (på nær fra Norge og Belgien) skal købe sundhedsforsikringen Overseas Student Health Cover (OSHC). Denne forsikring kan købes på universitet eller fra forsikringsselskaber. Studerer du i Sverige, behøver du ikke købe den, hvis du allerede har en forsikring hos CSN International eller Kammarkollegiet.

Er der aldersgrænser?

Nej, det er der ikke. Studievisa har ingen aldersgrænser, så længe du er optaget på et universitet eller en skole. Dette er anderledes i forhold til Working Holiday-visum, hvor aldersgrænsen er 18-31.

Kan min familie følge med mig, når jeg har et studievisum?

Ja, de kan rejse med dig til Australien.

Hvis du er under 18, skal du have en værge. Dine forældre eller familiemedlemmer kan ansøge om et guardian visa og ledsage dig. Deres visa har den samme gyldighed som dit studentervisum.

Må jeg arbejde, når jeg har et studievisum?

Ja, du må arbejde til en vis grænse, allerhøjest 40 timer i en periode på to uger. I ferierne må du arbejde fuld tid.

Deltidsarbejde kan være en god måde at betale for husleje og give dig lidt ekstra penge. Vær dog opmærksom på, at du først kan starte med at arbejde, når du har et skattekort og en bankkonto i en australsk bank.

Bemærk, at du ikke må arbejde inden dit studium starter, heller ikke hvis du ankommer før studiestart.

Retten til at arbejde gælder også for ledsagende familiemedlemmer (ægtefælle og børn).

Familiemedlemmer kan dog ikke arbejde mere end 20 timer om ugen, også under ferier.

Kan jeg studere på deltid og arbejde resten af tiden?

Nej, du skal studere på fuld tid for at kunne få et studievisum. Hvis du vil studere mindre end fuld tid, skal du have et andet visum, så her er et Working Holiday-visum en bedre løsning i dette tilfælde.

Hvilken form for uddannelse skal jeg gå på?

Det kan være hvilken som helst uddannelse, så længe den er godkendt af de australske myndigheder for udenlandske studerende.

Jeg har ikke noget optagelsesbevis (CoE), kan jeg stadig ansøge?

Nej, du skal have et optagelsesbevis, Confirmation of Enrolment (CoE), før du kan ansøge. At søge om visum er et af de sidste skridt i processen for at komme til Australien og studere. Først skal du ansøge og optages på et universitet eller en skole i Australien. Du skal også bekræfte optagelsen skriftligt og betale depositum for undervisningen. Først når du har modtaget Confirmation of Enrolment fra universitet, kan du søge om visum.

Jeg er allerede i Australien på et andet visum, kan jeg stadig søge om studievisum?

Ja, du kan i de fleste tilfælde ansøge om et studievisum, når du allerede er i Australien. Hvis der står ”No further stay” i dit visum, kan du ikke ansøge, mens du er i Australien. Så skal du forlade landet, før du kan ansøge igen.

Jeg har allerede haft et Working Holiday-visum, kan jeg stadig få et studievisum?

Ja, dette har ikke indflydelse på ansøgningen. Det er også muligt at få et nyt studentervisum, hvis du allerede har haft et i forvejen, så længe du bare får et nyt optagelsesbevis (CoE) fra et universitet eller skole.

Hvor lang tid tager ansøgningsprocessen?

1-3 uger under normale omstændigheder. Processen kan tage længere tid, hvis du bliver bedt om at sende flere dokumenter med din ansøgning. Sørg for at ansøge i god tid, inden du skal afsted.