Visum til Australien

Du er her:  Home > Working Holiday-visum til Australien

Working Holiday-visum til Australien

Working Holiday-visum er for personer, som er mellem 18 og 30 år (er fyldt 18 men endnu ikke 31), som vil rejse til Australien og kombinere ferie, job og studier. Med et Working Holiday-visum må man blive i Australien et helt år i stræk, og det er tilladt at arbejde.

Man må arbejde, så meget man vil, men maksimalt 6 måneder for samme arbejdsgiver. Man må studere i maksimalt 4 måneder. Man må holde ferie så meget man vil. Man behøver ikke arbejde eller studere, hvis man ikke vil.

Det er muligt at få et Working Holiday-visum to gange. Man kan søge det på steder i Australien, så man behøver ikke forlade landet i mellemtiden. For at kunne søge endnu et Working Holiday-visum skal man dog have opfyldt en række krav. Man skal have arbejdet mindst 3 måneder, og det skal have været arbejde inden for den rette branche. Det spiller også en rolle, hvor i Australien man arbejdede. Er man interesseret i at søge endnu et Working Holiday-visum, bør man tænke på det, allerede inden man søger det første job.

Kan jeg få et Working Holiday-visum til Australien?

For at kunne ansøge om et Working Holiday-visum, er der en række krav, du skal opfylde:

  • Være 18 til 30 (ikke fyldt 31 år) år gammel
  • Ikke have børn
  • Rejse til Australien med ønsket om at rejse og kun arbejde for at finansiere din ferie
  • Have nok penge til at leve for i begyndelsen
  • Have et pas fra udvalgte lande. I øjeblikket er disse lande: Storbritanien, USA, Canada, Argentina, Uruguay, Chile, Irland, Italien, Polen, Tyrkiet, Cypern, Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Malta, Holland, Norge, Sverige, Indonesien, Malaysia, Thailand, Hong Kong, Japan, Sydkorea, Taiwan og Bangladesh.

Hvor meget koster et Working Holiday-visum?

Vores pris for et Working Holiday-visum til Australien står altid anført på den første side af ansøgningsskemaet, så du kan se prisen, inden du påbegynder ansøgningen. Tryk på ”Ansøg nu” i toppen af denne side for at gå til ansøgningsskemaet og se prisen.

Lægeundersøgelse

Du skal være ved godt helbred for at få visummet. Du kan komme ud for at komme til en ganske omfattende lægeundersøgelse med blandt af test af lunger, røntgenbilleder og HIV-test.

Bevis på finansiering

Når du rejser til Australien, skal du have tilstrækkeligt med penge for at klare dig det første stykke tid. Mindst 5000 australske dollars er normalt tilstrækkeligt. I visse tilfælde vil du blive bedt om at bevise dette i form af et kontoudtog eller lignende.

Hvis du ikke har en returbillet, skal du også have penge til at købe en udover de 5.000 dollars.

I ansøgningsformularen skal du bekræfte, at du har penge nok til at forsøge dig selv.

Forsikring

Dit danske sygesikringsbevis gælder ikke i Australien. Derfor skal du sørge for at tegne en sygeforsikring, inden du rejser til i Australien. For yderligere oplysninger om sygeforsikring i Australien, se http://www.medicareaustralia.gov.au/

Hvor længe kan jeg blive i Australien på et Working Holiday-visum?

Når visummet er udstedt, har du 12 måneder til at rejse ind i Australien. Fra den dag, du rejser ind, kan du blive i op til 12 måneder i landet. I løbet af de 12 måneder kan du rejse ind og ud af Australien så mange gange, du vil. Men hvis du forlader Australien, bliver dit visum ikke sat på pause, da de 12 måneders gyldighed er fastsat, og man ikke kan få de ”tabte” dage udenfor Australien tilbage.

Working Holiday-indehavere, som har arbejdet i regional Australia med ”specified work” såsom landbrug, minedrift eller planteavl kan være berettiget til at få et nyt Working Holiday-visum. Hvis det bliver udstedt, kan man blive yderligere 12 måneder i Australien.

Kan jeg studere i Australien på mit Working Holiday-visum?

Ja, med et Working Holiday-visum kan du studere i op til 4 måneder i Australien. Meningen med et Working Holiday-visum er at holde ferie og arbejde for at finansiere opholdet. Hvis dit ønske er at studere i mere end 4 måneder, bør du overveje at ansøge om et studentervisum.

Kan jeg have flere jobs på samme tid?

Ja, du kan arbejde for flere arbejdsgivere. Du kan dog ikke arbejde for den samme arbejdsgiver i mere end 6 måneder. Når du har arbejdet i 6 måneder for den samme arbejdsgiver, bliver du nødt til at sige op og finde et andet job.

Hvilken slags arbejde kan jeg få?

Du skal selv finde et job, og du kan arbejde med det, du ønsker. De fleste med et Working Holiday-visum arbejder i landbrugssektoren eller med turisme. Hvis du vil have mulighed for at få et andet Working Holiday-visum, skal du have arbejdet i regional Australia (bestemte regioner) i bestemte sektorer.

Du skal åbne en australsk bankkonto og have et skattekort, før du kan starte med at arbejde. De fleste banker tilbyder en simpel registrering for visum-indehavere, hvis man åbner en konto indenfor 28 dag efter ankomsten. Skattekort (tax number) kan ansøge om på det australske skattevæsens hjemmeside.

En del af skatten (9% af din løn) kaldes ”superannutation”, hvilket er en form for pensionsopsparing. Du kan gøre krav på at få dette tilbage, når du forlader Australien.

Skal jeg arrangere bolig på forhånd?

Det vil vi anbefale dig at gøre. Det er bedre at have noget på plads i starten af dit ophold og skifte senere, end ikke at have noget fra starten og blive tvunget til at bo på et dyrt hotel, hvis alt skulle være optaget.