Visum voor Australië

U bent hier:  Home > Working Holiday visum voor Australië

Working Holiday visum voor Australië

Visum voor werkvakantie in Australië

Een werkvakantievisum is bedoeld voor mensen van 18 tot en met 30 jaar oud die naar Australië willen gaan om een vakantie met werken of studeren te combineren. Met een visum voor werkvakantie kan u tot één jaar in Australië verblijven en is het toegestaan te werken.

U kan zoveel werken als u wilt, maar u kan niet meer dan zes maanden voor dezelfde werkgever werken. U kan maximum vier maanden studeren. U mag zolang vakantie nemen als u wilt en u hoeft niet te werken of studeren als u dat niet wilt.

U kan tot twee keer toe een visum voor werkvakantie ontvangen. U kan het tweede visum aanvragen wanneer u in Australië verblijft, dus u hoeft het land niet te verlaten om de tweede aanvraag te doen. Om in aanmerking te komen voor het tweede visum voor werkvakantie moet u aan sommige verreisten voldoen: U moet gedurende minstens drie maanden gewerkt hebben en het moet het juist type werk geweest zijn. Het doet er ook toe waar in Australië u gewerkt heeft. Indien u interesse heeft in het aanvragen van een tweede werkvakantie visum moet u daaraan denken wanneer u u voor uw eerste job kandidaat stelt.

Medische verreisten

U moet in goede gezondheid zijn om een succesvolle aanvraag te garanderen. Het is mogelijk dat u een uitgebreid medisch onderzoek moet ondergaan met onder andere het testen van uw longen, röntgenfoto’s en een SOA-test.

Financiële verreisten

Wanneer u naar Australië vertrekt moet u over voldoende geld beschikken om uzelf te onderhouden tijdens het begin van uw verblijf. 5000 Australische Dollars wordt als genoeg bestempeld. Het is mogelijk dat u moet bewijzen dat u dit geld heeft door het tonen van een rekeninguitreksel of iets dergelijks.

Verzekering

U moet zich er van vergewissen dat u een medische verzekering heeft die geldig is tijdens uw verblijf in Australië. Burgers van sommige landen (waaronder het Verenigd Koninkrijk) ontvangen beperkte dekking van het Australisch gezondheidszorg programma. Andere kandidaten zullen in hun eigen verzekering moeten voorzien. Voor meer informatie over het gezondheidszorgprogramma in Australië, bezoek http://www.medicareaustralia.gov.au/