Toeristenvisum naar Australië voor Belgen

KERN ASPECTEN

KERN ASPECTEN

De goedkoopste en snelste visum voor toeristische doeleinden.

VISADUUR

VISADUUR

12 maanden in totaal, tot 90 dagen per bezoek.

GOEDKEURINGSTIJD

GOEDKEURINGSTIJD

95% van de visa worden toegekend binnen 24 uur.

Een toeristen visum voor Australië is in principe een type eVisitor visum: een visum dat u online kunt aanvragen zonder dat u een formulier moet invullen of uw paspoort moet toesturen naar de ambassade.

Vandaar dat een Evisitor visum ook Elektronisch visum of E-Tourist wordt genoemd. Het online invullen van dit Australisch toeristenvisum is alles wat er gedaan moet worden.

Om een toeristen visum voor Australië aan te vragen voor familie/vrienden bezoek, dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort.

Een toeristenvisum aanvragen Blijft doorscrollen voor meer info

Meer diepgaande informatie

Toeristenvisum voor Australië aan te vragen voor Belgen

Een standaard Australisch toeristenvisum geeft de toestemming voor een bezoekperiode van 3 maanden en heeft geldigheidsduur van 12 maanden na de datum van afgifte. In tegenstelling tot de traditionele visa, hoeft u in dit geval geen papieren aanvraag in te dienen en u krijgt geen visum stempel of zegel in uw paspoort. In plaats daarvan wordt uw toeristenvisum voor Australië elektronisch toegevoegd in uw paspoort.

Belgen kunnen een aanvraag indienen voor toeristenvisum Australië door het paspoort te gebruiken. Het paspoort nummer wordt dan gekoppeld aan het visum. Als u uw paspoort verliest of het wordt gestolen voordat u Australië binnenkomt, moet u opnieuw een nieuw vakantievisum aanvragen.

Naast het standaard eVisitor-toerismevisum zijn er nog een paar andere specifieke soorten toeristenvisum die aangevraagd kunnen worden om als toerist naar Australië te reizen: als u vindt dat een eVisitor niet aan uw verlangen voldoet kunt u een selectie doen voor degene die bij u past.

De meest voorkomende soorten toeristenvisa voor kort verblijf voor Australië zijn:

 • eVisitor – officieel bekend als Australian Visa Subclass 651.
 • Werkvakantievisum – officieel bekend als Australian Visa Subclass 417
 • Toeristenstroom – officieel bekend als Australian Visa Subclass 600.

Online toeristenvisum voor Australië (eVisitor / “e-Tourist”)

Een e-tourist visa, dat officieel een eVisitorsvisum is, is een visum van Subclass 651. U kunt dit visum gebruiken om door Australië te reizen, familie of vrienden te bezoeken, voor korte tijd te studeren of opleiding. Zakelijke bezoekers kunnen dit visum ook gebruiken voor kort verblijf. Een eVisitors-toeristen visum is een tijdelijk visum met geldigheidsduur van 12 maanden vanaf de datum van afgifte, het is een meervoudig visum. Voor elke inzending kunt u tot 3 maanden blijven.

U kunt met dit visum Australië binnenkomen en het land verlaten zolang het visum geldig is.

De eVisitor kan echter niet verlengd worden. Mocht u uw vakantie willen verlengen of langer willen blijven voor een andere reden, dan moet u een ander Australisch visum aanvragen.

Belgische paspoorthouders die niet langer dan 90 dagen willen verblijven, komen vrijwel altijd direct in aanmerking voor een elektronisch toeristenvisum, dat elektronisch wordt gekoppeld aan het reizigerspaspoort in de officiële Australische immigratiedatabanken.

Meer informatie over Online Tourist Visas for Australia (eVisitor) – bijgewerkt voor 2024:

 • Zowel paspoorthouders als reisagenten kunnen een eVisitorsvisum aanvragen.
 • Het overschrijden van de geldigheidsduur van een toeristenvisum voor kort verblijf in Australië kan leiden tot uitsluiting, detentie en uitzetting. Als u van plan bent om langer dan 3 maanden in Australië te blijven, zorg er dan voor dat u een visum voor langere termijn aanvraagt.
 • Zodra u uw online toeristenvisum voor Australië heeft, kunt u uw e-paspoort gebruiken in het SmartGate systeem wanneer u in Australië aankomt.

Als u niet zeker weet welk Australisch toeristenvisum u moet aanvragen, raden wij u aan dit soort visum aan te vragen.Toeristenstroom (Subclass 600)

Het Tourist Stream visum is een alternatief voor het eVisitor toeristenvisum, maar meestal duurt het langer . Met dit vakantievisum voor Australië kuntu familie en vrienden bezoeken, het land verkennen,  studeren of een opleiding volgen voor maximaal 3 maanden. Dit visum kan geldig zijn voor een periode van 3 tot 12 maanden, en u kunt het aanvragen voor één of meerdere binnenkomsten. U kunt het land binnenkomen en uitgaan wanneer u wilt zolang de Tourist Stream visum  geldig is, maar u mag niet langer dan 12 maanden in een periode van 18 maanden blijven. Dit visum is ook meestal duurder dan een eVisitor en het duurt langer om het te verwerken. Ook kan de immigratiedienst bij de aanvrager meer documenten opvragen, bijvoorbeeld een gescande kopie van uw paspoort of een bankafschrift. In het algemeen raden wij aan om, waar mogelijk, een Tourist eVisitor aan te vragen voor een snellere – 100% online – visumafgifte.

Werkvakantievisum Subclass 417

Het verkrijgen van een toeristenvisum voor Australië is ook mogelijk: dit is waar een Australisch werkvakantievisum voor is, omdat het u toelaat om tijdens uw verblijf in Australië te werken en zo vaak als u wilt naar en van Australië te reizen tijdens u werk of studie.

Met een werkvakantievisum (vaak ook wel “Working Holiday Visa” genoemd) heeft u de vrijheid om te werken, of te studeren voor maximaal 4 maanden. Het is een tijdelijk visum dat tot 12 maanden geldig is vanaf de datum waarop u het land binnenkomt. Het kan niet worden verlengd. U kunt tot 12 maanden in het land blijven en u kunt Australië zo vaak als u wilt verlaten en binnenkomen. Lees meer over werkvakantievisum voor Australië.Aanvullende type-onafhankelijke Australische toeristen visum informatie:

 • Ongeacht het type Australisch toeristenvisum dat u nodig heeft in 2024, is het sterk aanbevolen dat u een ziektekostenverzekering afsluit dit ter bescherming van uw verblijf in Australië. U bent verantwoordelijk voor de kosten van de gezondheidszorg die u maakt terwijl u in Australië verblijft, en een goede verzekeringsdekking helpt uw financiële aansprakelijkheid te verminderen.
 • Visum worden elektronisch gekoppeld aan uw paspoort. Er zijn geen stempels of zegels nodig.
 • Vereenvoudig het proces door uw visum voor Australië zo snel mogelijk direct online aan te vragen.Australisch toeristenvisum op welke wijze aanvragen

Belgen hebben een visum nodig om naar Australië te reizen. Een Australisch toeristenvisum dat online bij België wordt aangevraagd, geeft u het recht om Australië binnen te komen voor maximaal 90 dagen per jaar vanaf de datum van afgifte. Na het eerste bezoek ligt het besluit bij de immigratiebeambte om goedkeuring te bepalen voor verdere toelatingen.

Het verkrijgen van een toeristenvisum voor Australië vanuit België

Om een toeristenvisum naar Australië te krijgen van België moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort (geldig voor tenminste 6 maanden bij binnenkomst in Australië dit is een eis van de meeste luchtvaartmaatschappijen die naar Australië vliegen – ook al is dit niet vereist door de Australische Immigratiedienst) aangeraden wordt dit te regelen voordat u Australië binnen komt.

Het kan zijn dat u een medisch onderzoek moet doen, afhankelijk van uw aandoening (eventuele medische eisen – indien nodig – worden gespecificeerd tijdens de online aanvraagprocedure). Bezoekers kunnen op verzoek ook financiële informatie moeten overdragen om hun toeristenvisum te ontvangen. Ook in dit geval worden eventuele eisen – indien nodig – tijdens de online aanvraagprocedure gespecificeerd.

Het is eenvoudig om online een toeristenvisum voor Australië aan te vragen vanuit België: kies gewoon het juiste visum voor uw behoeften en volg de instructies op het scherm. De meeste visumaanvragen worden onmiddellijk verwerkt en goedgekeurd.Australisch Toeristenvisum vereisten voor Belgische paspoorthouders.

De voorwaarden en toelating om in aanmerking te komen voor een visum kunnen variëren, dit is afhankelijk van het type visum. De meeste Belgen komen in aanmerking voor een toeristenvisum zolang ze in het bezit zijn van een geldig paspoort.

Geldigheids- en fotovereisten voor een Belgisch paspoort

Uw Belgische paspoort zou een geldigheidsduur van minstens 6 maanden moeten hebben voordat u Australië binnenkomt. Voordat u de aanvraag indient, moet u daarom een nieuw paspoort aanvragen als deze binnen de gestipuleerde tijd komt te vervallen.  De Australische fotovereisten voor een toeristenvisum zijn vergelijkbaar met paspoortfoto’s. Zorg ervoor dat uw foto’s nauwkeurig en actueel zijn.

Vereiste documenten voor Belgen voor een Australisch toeristenvisum

De documentenchecklist kan variëren. Dit is afhankelijk van het type visum dat wordt aangevraagd: met een eVisitor heeft u alleen uw paspoort nodig en de eVisitorsvergunning wordt elektronisch aan uw paspoort bijgevoegd.

Voor andere soorten visum kan er gevraagd worden naar een andere vorm van identificatie, waaronder de biografische pagina’s van uw paspoort, reisdocumenten en de ID’s van uw medereizigers. Andere vereiste documenten kunnen worden opgevraagd als de autoriteiten niet tevreden zijn over uw identiteit.

Vereiste middelen voor een Australisch toeristenvisum

Wanneer u naar Australië reist, kan het zijn dat er gevraagd wordt voor een bewijs van vermogen. Dit bewijs kan o.a. uw banksaldo zijn of uw bankafschrift, audits, belastingadministratie of ander bewijs van werk en inkomen. Nadat de aanvraag is verwerkt, is in sommige gevallen een bankafschrift vereist door de Australische Immigratiedienst om uw banksaldo te verifiëren. Een immigratiebeambte zal contact met u opnemen.

Medische vereisten voor een Australisch reisvisum

Als u een niet-eVisitor Australisch visum aanvraagt en van plan bent om langer dan 6 maanden in Australië te blijven, is het nodig om een gezondheidscontrole en een röntgenfoto van de borst te maken. Dit kan uw visumaanvraag verlengen tot 20 dagen. Het is vermoedelijk dat u een medische test moet uitvoeren als u uit een hoog risicogebied komt of ouder bent dan 75 jaar. In zulke gevallen zou u de vaccinatie voor gele koorts moeten doen.

Australische Leeftijdslimieten voor toeristenvisum voor Belgen.

Voor Belgische paspoorthouders die van België naar Australië willen reizen is er geen leeftijdsgrens op toeristenvisum. Natuurlijk heeft iedereen die zonder Australisch paspoort naar Australië reist bij aankomst een visum nodig – en voor een kind jonger dan 18 jaar is het visum gebaseerd op het paspoort van het kind. Dit betekent dat kinderen een apart visum nodig hebben, waarbij de gegevens uit hun paspoort worden gebruikt (kinderen die in het paspoort van hun ouders zijn bijgevoegd, hebben ook een eigen visum nodig, maar de gegevens uit het paspoort van hun ouders worden gebruikt).Proces- en verwerkingstijd voor Australische toeristenvisa

Verwerkingstijd van het visum voor een Australisch eVisitors-toeristenvisum (Subclass 651)

De eVisitor is het meest gebruikte Australische toeristenvisum. De aanvraag kan online worden ingevuld en er zijn geen extra aanvraagformulieren, geen visumzegels en geen paspoortstempels.

Om in aanmerking te komen voor een Australisch toeristenvisum en dit onmiddellijk te kunnen verkrijgen, moet u zich aan specifieke voorwaarden houden, waaronder – in volgorde:

 • Vrij zijn van strafrechtelijke veroordelingen
 • Het passeren van een gezondheids-check zoals vereist
 • Vertrek binnen de vereiste termijn
 • Niet werken tijdens uw verblijf in Australië
 • Niet langer dan drie maanden studeren of een opleiding volgen.

In het algemeen kan de Australische toeristenvisum verwerkingstijd voor een toeristenvisum (Subclass 600) van 48 uur tot meer dan een maand duren. Een Tourist eVisitor – het meest voorkomende type toeristenvisum – heeft echter een veel lagere geschatte wachttijd, omdat het veel sneller te verwerken is. Een eVisitor e-visum voor toeristen kan vaak slechts enkele dagen voor uw geplande bezoek worden aangevraagd en afgegeven. Het is een 100 procent veilig, papierloos proces, en het visum wordt direct na afgifte elektronisch gekoppeld aan uw paspoort.

Wij raden u echter altijd aan om uw toeristenvisum ten minste enkele weken voor vertrek aan te vragen, om risico’s te vermijden. Maak u geen zorgen – met een eVisitor kunt u uw aanvraag ook online volgen via een online volgsysteem.Verwerkingstijd van het Australische toeristenvisum (Subclass 600)

De benodigde tijd om een Australisch toeristenvisum te verwerken kan variëren, dit is afhankelijk van hoe snel u de bewijsstukken aanlevert, Het hangt af van hoe lang het duurt om uw informatie te controleren en de piekperioden van de verwerking.

Ook de Australische visumprocedure voor toeristen is vrij eenvoudig:

 • Controleer of uw huidige Belgische paspoort geldig is.
 • Vraag uw visum aan.
 • Wacht tot de verificatie van de ontvangstbevestiging.
 • Wacht op een bericht van uw status.

Als de Australische visumprocedure met succes is afgerond, krijgt u een visum. U kunt uw vooruitgang bijhouden met behulp van de online Australische visum tracking systeem voor toeristenvisum.

De maximale verwerkingstijd voor een Australisch toeristenvisum (Subclass 600) duurt ongeveer één maand, met een wachttijd van 20 tot 33 dagen in uiterste gevallen. Voor snelle visa of eVisitors-visa kan de wachttijd slechts enkele minuten of dagen duren, vooral als u over alle nodige documenten beschikt om de verwerking te voltooien.

Tot slot raden wij u aan voor de verwerkingstijden voor werkvakantievisa de desbetreffende pagina op deze site te raadplegen.Duur en geldigheid van een Australisch toeristenvisum

Toeristenvisa zijn geldig voor verschillende periodes, afhankelijk van het type visum.

De eVisitor is een toeristenvisum voor 12 maanden. Het is een populair visum, maar het is beperkt met betrekking tot de duur van het verblijf en laat bezoeker verblijven voor 3 maanden of 90 dagen per aanvraag . U kunt zo vaak als u wilt het land binnenkomen, zolang het toeristenvisum geldig is gedurende het jaar van afgifte.

Voor een bezoek van langere duur of als u langer dan 3 maanden wilt verblijven, heeft u een ander Australisch visum nodig. De toeristische visumstroom (Subclass 600) heeft een lengte en duur die kan variëren, dit is afhankelijk van het doel van het verblijf. In de meeste gevallen is het Australisch toeristenvisum echter minstens 12 maanden geldig.

Als voorbeeld, de Australische e600 bezoekersvisum is een 6-maands toeristenvisum voor Australië. U kunt in het land verblijven  tot een jaar, afhankelijk van de redenen voor uw bezoek. U kunt het land ook binnenkomen en verlaten zolang het visum geldig is.

Het visum voor Subclass 870 is een toeristenvisum voor de langere termijn dat speciaal voor ouders is ontworpen. Hiermee kunnen ouders voor 3 tot 5 jaar en niet meer dan 10 jaar in Australië verblijven. Ouders hebben dan de mogelijkheid om hun stiefkinderen, geadopteerde kinderen of biologische kinderen gemakkelijker en voordeliger te bezoeken.

Indien u van plan bent om op reis te gaan voor 2 weken, 90 dagen of zelfs een jaar, is er   hiervoor een geschikte visum. U kunt online kijken en aanvragen, of gewoon om informatie hierover te zoeken.Soorten Australische toeristenvisa (Alternatieven voor Australische toeristische eVisitor)

Er zijn verschillende soorten toeristische visa in Australië die van toepassing kunnen zijn als u niet in aanmerking komt voor een Tourist eVisitor of als de eVisitor niet geschikt is voor u, zoals een werkvakantie visum of andere soorten Australische visa voor toerisme. Hier zijn ze dan:

Australisch werkvakantievisum

Australisch toeristenvisum (Subclass 600 – Aanvraagformulier 1419)

De Australische toeristenvisumstroom (Subklasse 600, waarop mensen zich aanmelden met behulp van n.1419) is een toeristenvisum voor Australië voor 6 maanden. Het staat u ook toe om in het land te verblijven tot één jaar, afhankelijk van de redenen voor uw bezoek. U kunt het land ook binnenkomen en verlaten zolang het visum geldig is.

Australisch academisch visum voor een bezoek aan Australië

Het voormalige Australia Tourist Visa 419 is gesloten voor nieuwe aanvragen voor 2024. het toeristen visum Subclass 408 kan echter een alternatief zijn. Dit visum, dat ook wel het Tijdelijk Activiteit visum genoemd wordt, geeft u de toestemming deel te nemen aan speciale goedgekeurde programma’s, waaronder:

 • Aanloop jaar vrijwilligerswerk
 • Culturele verrijkingsprogramma’s
 • Jongerenuitwisseling
 • Communautaire programma’s
 • Taalassistenten van de school

Dit visum is maximaal 12 maanden geldig.

Australië Toeristenvisum 771 (Australië Doorreisvisum)

Ook bekend als de Australian Transit Visa, met dit visum kunt u tot 72 uur in Australië doorbrengen om er “doorheen te gaan”. Met dit visum mag u niet langer dan 72 uur in het land verblijven.Herintreding, vernieuwing en uitbreiding van de Australische toeristenvisa

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over het opnieuw binnenkomen in Australië met een toeristenvisum, over het verlengen van uw verblijf in Australië als toerist of over het verlengen van uw toeristenvisum terwijl u in Australië bent.

Is het Australisch toeristenvisum ‘multiple-entry’?

Het Australische eVisitors-visum is goed voor 90 dagen per keer, waardoor ook ‘multiple-entry’ toegang mogelijk is. Dit betekent dat u binnen één jaar na de afgifte van het toeristenvisum Australië zo vaak als u wilt kunt binnenkomen, verlaten en weer binnenkomen – zolang elke binnenkomst maximaal 90 dagen duurt.

Als uw huidige visum verloopt terwijl u zich nog in het land bevindt, moet u een verlenging van het Australisch toeristenvisum aanvragen via een aanvraag voor een toeristenvisum voor langdurig verblijf.

Wat gebeurt er als ik te lang blijf en mijn Australische toeristenvisum is verlopen?

Een langer verblijf met een toeristenvisum in Australië zal ertoe leiden dat u een “onwettige niet-ingezetene” wordt – wat kan leiden tot detentie en uitzetting. Erger nog, het zou uw toelating op toeristenvisum in de toekomst kunnen belemmeren. Als u uw visum met meer dan 28 dagen overschrijdt, kunt u zelfs uitgesloten worden en kunt u Australië niet opnieuw binnenkomen op een toeristenvisum voor een periode van 3 jaar. Doe het niet…

Kan ik mijn Australisch visum wijzigen als ik eenmaal in het land ben?

Nee, u kunt uw visumtype, zoals een Australisch meervoudig visum voor toeristen, niet veranderen als u eenmaal in het land bent. U kunt echter wel een extra verblijf aanvragen via het toeristenvisum voor lang verblijf, Subclass 676.

Wat zijn mijn andere mogelijkheden om mijn toeristenvisum te verlengen?

Omdat de gevolgen van een overschrijding van het Australische toeristenvisum zo ernstig kunnen zijn, is het van cruciaal belang dat u zo snel mogelijk en voordat uw visum is verlopen een aanvraag voor vernieuwing of verlenging van het toeristenvisum indient. Online aanvragen  is snel en gemakkelijk.Werken in Australië met een toeristenvisum

Als u van plan bent om naar Australië te reizen met een eVisitor Tourist Visa, moet u weten dat het niet legaal is om met een eVisitor te werken. eVisitor reizigers hebben geen recht om te “werken”. Zij kunnen echter wel vrijwilligerswerk doen of andere zakelijke activiteiten zoals zakelijke bijeenkomsten, conferenties of seminars. Natuurlijk kunt u metuw  toeristenvisum in Australië verblijven terwijl u op zoek bent naar werk, maar als u het eenmaal gevonden hebt, moet u een ander soort visum aanvragen om legaal te kunnen werken.

Werken met een toeristenvisum in Australië is heel normaal – vooral voor degenen die willen werken om hun vakantie te betalen. Als u tijdens uw vakantie legaal in Australië wilt werken, heeft u een speciaal toelatingsvisum nodig – geen eVisitor. Dit visum wordt “Werkvakantievisum” genoemd (vaak ook wel “werk- en vakantievisum” genoemd).

U kunt elke vorm van werk doen terwijl u op een toeristenvisum in Australië bent. Uw werk- en vakantievisum moet echter binnen een jaar na de datum van afgifte worden gebruikt en zal 12 maanden geldig zijn vanaf de datum waarop u het land binnenkomt.

Een werkvakantievisum kan niet worden verlengd: als u ervoor kiest om langer te blijven, moet u een nieuw visum aanvragen. Bovendien kunt u geen kinderen of andere familieleden meenemen en u moet belasting betalen voor alles wat u verdient tijdens uw toeristische visumwerkdagen.

De kosten voor een toeristenvisum voor werkvakantie bedragen vanaf 2024 575,00, maar er kunnen ook extra kosten ontstaan, waaronder kosten voor politiecertificaten, biometrische gegevens en gezondheidscontroles. De verwerkingstijd kan 13 tot 22 dagenduren, maar kan langer duren door verificatiedoeleinden. Een particuliere ziektekostenverzekering wordt sterk aanbevolen tijdens uw verblijf in het land. Lees hier meer over Working Holiday Australian Visas voor Belgen.Trouwen in Australië op een toeristenvisum

Volgens de Australia Marriage Law, hoeft u geen Australische inwoner te zijn om te kunnen trouwen in Australië. U heeft gewoon een toeristenvisum nodig (bijv. visum Subclass 651) en u moet een aankondiging van voorgenomen huwelijk indienen, samen met alle andere gevraagde documenten.

Als u van plan bent om te trouwen in Australië op een toeristenvisum, kan uw celebrant helpen om ervoor te zorgen dat u voldoet aan alle noodzakelijke eisen, Het houdt in dat u:

 • niet getrouwd bent met iemand anders
 • niet trouwt met een  familielid…
 • ten minste 18 jaar oud bent
 • vrije toestemming voor het huwelijk

Als u van plan bent om in Australië te wonen na het huwelijk, moet u een aanvraag indienen voor permanente residentie.Australisch toeristenvisum: Kosten en Retributie

Om uw Australisch toeristenvisum te verkrijgen, moet u bij de aanvraag van uw visum een aanvraagvergoeding betalen – plus alle kosten in verband met de visumvrijgave. De totale kosten voor een toeristenvisum voor Australië kunnen dus variëren afhankelijk van het type visum en wanneer u een aanvraag indient. Zowel papieren aanvragen als e-visa, zoals eVisitor toeristenvisumkosten, moeten online worden betaald, en betalingsvormen die worden geaccepteerd zijn creditcards en PayPal.

Hoewel er geen Australische visumkosten verbonden zijn aan de eVisitor, zijn er online servicekosten van 59,00.

De kosten van een werkvakantievisum zijn 575,00.

De kosten voor de visumaanvraag kunnen met de tijd veranderen: als de Australische immigratiekosten voor een toeristenvisum stijgen tussen de datum van de aanvraag en de datum van ontvangst, zullen de nieuwe kosten van toepassing zijn.Officieel Australische overheidsmiddelen:

Een toeristenvisum aanvragen