Visum voor Australië

U bent hier:  Home > Toeristenvisum naar Australië

Toeristenvisum naar Australië

Het visum dat u aanvraagt ​​via deze online dienst wordt eVisitor genoemd en het is een visum dat u eenvoudig online aanvraagt ​​zonder een papieren formulier in te vullen of uw paspoort naar een ambassade te sturen.

Een eVisitor kan worden gebruikt voor zowel toeristen- als zakenreizen, maar wanneer u solliciteert, moet u het doel van de reis aangeven.

Om te kunnen kiezen voor toerisme, moet je naar Australië reizen om een ​​van de volgende dingen te doen:

  • Holiday
  • Vrienden of familie bezoeken

Voorwaarden voor de toepassing

  • U moet buiten Australië zijn om een ​​visum aan te vragen.
  • Je moet vrij zijn van tuberculose wanneer je Australië binnenkomt.
  • Je mag niet voor een totaal van meer dan 12 maanden tot gevangenisstraf zijn veroordeeld (al dan niet gediend).
  • Je moet niet langer dan drie maanden studeren.
  • Je mag niet werken (neem werk).

De geldigheid van het visum

Het visum is 12 maanden geldig en je kunt elke keer maximaal 3 maanden in Australië verblijven. Je moet het land in reizen hoe vaak je wilt tijdens de geldigheidsperiode. Hoewel het visum al zo lang geldig is, is het alleen bedoeld voor kortere tijdelijke verblijven in het land.
Voer de juiste informatie in

Het is erg belangrijk om de juiste informatie in te voeren bij het maken van uw aanvraag. Er wordt geen verificatie van de gegevens uitgevoerd, dus het is geheel aan de aanvrager om de juiste informatie in te voeren. Als u bijvoorbeeld per ongeluk het verkeerde paspoortnummer invoert, wordt het visum niettemin afgegeven op het paspoortnummer dat u hebt ingevoerd. Dit betekent dat u geen geldig visum heeft en niet mag instappen in Australië.

Hoelang zal het duren

Hoe lang het duurt voordat een antwoord wordt ontvangen, kan erg variëren. De overgrote meerderheid ontvangt antwoorden binnen een half uur nadat de aanvraag is betaald, maar soms kan het aanzienlijk langer duren dan dat. Mogelijk moeten aanvullende documenten worden ingediend en in deze gevallen is de verwerkingstijd minimaal twee weken en vaak langer. Wees op tijd!

Voorbeelden van aanvullende documenten kunnen zijn: kopie van paspoort, bankafschrift / bewijs van inkomsten, werkcertificaat en een persoonlijke account van iemands plannen in het land.

Verzend nooit extra documenten zonder hierom gevraagd te worden. Vergeet niet om uw e-mail regelmatig te controleren om onze verzoeken niet te missen.

Verleng het visum

Een eVisitor-visum kan niet worden verlengd. Wanneer uw visum vervalt, kunt u een nieuw visum aanvragen, maar moet u tijdens het hele aanmeldingsproces buiten Australië zijn.

Als u uw visum in Australië moet verlengen zonder het land te verlaten, moet u ruim voordat uw visum verloopt contact opnemen met de migratieautoriteiten in het land. Het is niet mogelijk om het visum te verlengen, maar het is wel mogelijk om een ​​ander type visum aan te vragen en dus voor een andere tijd te verblijven.