Viisa Austraaliasse

Te olete siin:  Home > Eesti kodanike turismiviisa Austraaliasse

Eesti kodanike turismiviisa Austraaliasse

Kui te plaanite külastada Austraalia puhkus, kui Eesti kodanik pead Austraalia turistiviisa (tuntud ka kui “Australian puhkust viisa”) .

Austraalia turistiviisa on tehniliselt eVisitori viisa tüüp : viisa, mille taotlete lihtsalt veebis, ilma et peaksite täitma pabervormi või saatma oma passi ükskõik millisesse saatkonda. Seetõttu nimetatakse turismialase eVisitori luba mõnikord ka “elektrooniliseks turistiviisaks” või “e-turisti” viisaks Austraalia turistiviisa vormi otse veebis täitmine on kõik, mida on vaja teha .

Austraalia turistiviisa taotlemiseks peate reisima Austraaliasse puhkusereisil või sõprade või pereliikmete külastamiseks ning omama kehtivat passi.




Põhjalikum teave :


Eesti kodanikele on saadaval Austraalia turismiviisad

Tavaline Austraalia turistiviisa võimaldab külastusi korraga kuni kolm kuud ja see kehtib 12 kuud pärast väljaandmise kuupäeva. Erinevalt tavapärastest viisadest pole täitmiseks paberkandjal avaldusi ja passis ei ole viisa etikette ega templeid. Selle asemel kinnitatakse teie passile elektrooniliselt Austraalia turismiviisa.

Eesti kodanikud saavad taotleda Austraaliasse turismiviisat oma passi abil ning passi number seotakse siis viisaga. Kui kaotate passi või see varastatakse enne Austraaliasse sisenemist, peate uuesti taotlema uue puhkuse viisa.

Peale tavalise eVisitori turismiviisa on Austraaliasse turistina reisimiseks võimalik taotleda veel mõnda konkreetset tüüpi viisa tüüpi: kui tunnete, et eVisitor ei rahulda teie vajadusi, peate määrama kõige sobivama viisa teile teiste viisavõimaluste hulgas.

Austraalia levinumad lühiajaliste turistide viisa tüübid on:

  • eVisitor– ametlikult tuntud kui Austraalia viisa alamklass 651 
  • Working Holiday Visa– ametlikult tuntud kui Austraalia viisa alamklass 417 
  • Turistide voog – ametlikult tuntud kui Austraalia Visa alamklass 600

Austraalia veebituristiviisa (eVisitor / “e-turist”)

E-turisti viisa, mis on formaalselt eVisitori viisa, on alaklassi 651 viisa . Seda viisat saate kasutada Austraaliasse reisimiseks, perekonna või sõprade külastamiseks või lühiajaliseks õppimiseks või koolitamiseks. Ärikülastajad saavad seda viisa kasutada ka lühiajaliselt. EVisitori turismiviisa on ajutine viisa, mis kehtib 12 kuud alates väljaandmise kuupäevast ja on mitmekordne viisa. Iga sissekande korral võite viibida kuni 3 kuud.  

Võite sisestada ja lahkuda nii mitu korda kui soovite, kuni see kehtib. EVisitorit ei saa siiski pikendada: kui soovite puhkust pikendada või muul põhjusel kauem viibida, peate saama uue Austraalia turistiviisa.
Eesti passiomanikel, kes kavandavad vähem kui 90-päevaseid reise, on peaaegu alati õigus saada elektroonilisi turismiviisasid , mis ühitatakse Austraalia sisserände ametlikes andmebaasides elektrooniliselt reisijapassiga.

Lisateave Austraalia veebituristide viisade (eVisitor) kohta – värskendatud 2019. aastaks:

  • EVisitori viisasid saavad taotleda nii passiomanikud kui ka reisibürood.
  • Lühiajaliste turistiviisade ületamine Austraalias võib põhjustada välistamise, kinnipidamise ja väljasaatmise. Kui kavatsete Austraalias viibida kauem kui 3 kuud ühe riiki sisenemise kohta, veenduge, et taotlete selle asemel pikaajalist viisat.
  • Kui teil on Austraalia veebituristiviisa, saate Austraaliasse saabudes kasutada oma e-passi SmartGate’i süsteemis.

Kui te pole kindel, millist Austraalia turistiviisat taotleda, soovitame teil seda tüüpi viisat taotleda . 



Turistide voog (alaklass 600)

Tourist Streami viisa on eVisitori turismiviisa alternatiiv, kuid tavaliselt aeglasem . Selle puhkuse viisa saamiseks Austraaliasse saate külastada pere ja sõpru, reisida riiki ning õppida või koolitada kuni 3 kuud. See viisa võib kehtida vahemikus kolm kuud kuni 12 kuud ja võite seda taotleda ühekordseks või mitmekordseks sisenemiseks. Kui turistide voog kehtib, võite siseneda ja lahkuda nii tihti kui soovite, kuid 18 kuu jooksul ei tohi te viibida kauem kui 12 kuud. See viisa on ka tavaliselt kallim kui eVisitor ja selle töötlemine võtab kauem aega . Samuti võib sisserändeamet taotlejalt nõuda rohkem dokumente, näiteks passi ID-lehe skannitud koopia või pangaväljavõte. Üldiselt soovitame igal võimalusel taotleda turistide eVisitorit, et saada kiirem – 100% veebis – viisade vabastamise protsess.

Tööpuhkuse alamklass 417 

Kuidas turistiviisaga Austraalia ka võimaldab teil töötada on võimalik: see on see, mida Austraalia Working Holiday Visa on , sest see võimaldab võimaldab töötada viibimise ajal Austraalias ja reisida ja Austraalia nii palju kordi kui tahad töötamise või õppimise ajal.

Tööpuhkuse viisaga (mida sageli nimetatakse ka „tööpuhkuse viisaks”) on teil võimalus vabadus töötada puhkuse eest tasumisel või kuni 4 kuud õppida . See on ajutine viisa, mis kehtib kuni 12 kuud alates riigist sisenemise kuupäevast. Seda ei saa pikendada. Võite viibida riigis kuni 12 kuud ning Austraaliast saate lahkuda ja siseneda nii tihti kui soovite. Lisateave Austraalia tööpuhkuste viisade kohta.



Täiendav tüübisõltumatu Austraalia turistiviisa teave:

  • Sõltumata vajalikust 2019. aasta Austraalia turistiviisa tüübist, on Austraalias viibimise ajal tungivalt soovitatav saada tervisekindlustus, et kaitsta teid. Teie vastutate kõigi Austraalias viibimisega seotud tervishoiukulude eest. Nõuetekohane kindlustuskaitse aitab vähendada teie rahalist vastutust.
  • Viisad on teie passiga elektrooniliselt seotud. Pole vaja templeid ega silte .
  • Lihtsustage protsessi, taotledes Austraaliale viisa nii kiiresti kui võimalik otse veebis.



Eesti kodanike Austraalia turistiviisa : kuidas taotleda

Eesti kodanikud vajavad Austraaliasse reisimiseks viisasid. Eestist veebis taotletud Austraalia turistiviisa võimaldab teil Austraaliasse siseneda kuni 90 päeva korraga aasta jooksul alates väljastamise kuupäevast. Pärast esimest visiiti on järgmised visiidid immigratsiooniametniku otsustada.

Eestist Austraaliasse turistiviisa saamine

Selleks, et saada turistiviisa Austraaliasse alates Eesti peate olema kehtiv pass (kehtiv vähemalt 6 kuud pärast sisenemist Austraalia täitmiseks nõuetele kõige lendavatele Austraalia – kuigi mitte tingimata vajalik Austraalia Immigratsiooniamet ) ja hankige enne riiki saabumist oma Eesti turistiviisa Austraaliasse.

Võimalik, et peate oma tervisekontrolli läbi viima ka sõltuvalt teie seisundist (vajaduse korral täpsustatakse kõik meditsiinilised nõuded veebipõhise taotlemise käigus). Võimalik, et külastajad peavad oma turistiviisa saamiseks nõudma ka finantsteabe esitamist. Ka sel juhul täpsustatakse vajaduse korral mis tahes nõue veebipõhise taotlemise käigus .

Eestist on Austraaliasse turismiviisa taotlemine Internetis lihtne: vali lihtsalt enda vajadustele sobiv viisa ja järgi ekraanil kuvatavaid juhiseid. Enamik viisataotlusi töödeldakse ja kinnitatakse kohe .



Austraalia turistide viisanõuded Eesti kodanikele

Tingimused ja viisa saamise viisid võivad viisa tüübist sõltuvalt erineda. Enamikul Eesti kodanikel on õigus saada viisat, kui neil on kehtiv pass.

Eesti passi kehtivus ja fotonõuded

Austraaliasse sisenemisel soovitame tungivalt, et teie Eesti pass kehtib vähemalt 6 kuud . Sellepärast võib juhtuda, et kui teie pass peagi kaotab kehtivuse või reisimise ajal, peate enne taotluse esitamist hankima uue passi. Austraalia turistide viisafoto nõuded on sarnased passifotodega. Veenduge, et teie fotod oleksid täpsed ja ajakohased.

Vajalike dokumentide eesti kodanike jaoks Australian Tourist Visa

Dokumentide kontrollnimekiri võib varieeruda sõltuvalt taotletud viisa tüübist: eVisitoriga on teil vaja ainult oma passi ja eVisitori luba lisatakse teie passile elektrooniliselt.

Muude viisatüüpide puhul võidakse teil paluda muud isikut tõendavat dokumenti, sealhulgas passi eluloolised lehed, reisidokumendid ja kaasreisijate isikutunnistused. Kui asutused ei ole rahul teie isikuga, võidakse nõuda muid nõutavaid dokumente.

Austraalia turistiviisa jaoks vajalikud rahalised vahendid

Austraaliasse reisides võidakse nõuda raha tõendamist. See võib hõlmata minimaalse pangakonto saldo kuvamist teie konto väljavõttel, auditeid, maksuregistrit või muid tõendeid rahuldava tööhõive ja sissetuleku kohta. Pärast avalduse menetlemist nõuab Austraalia Immigratsioon pangakonto kontrollimiseks harva pangakonto väljavõtet ning teiega võtab ühendust immigratsiooniametnik .

Meditsiinilised nõuded Austraalia reisiviisa saamiseks

Kui taotlete Austraalia viisavaba viisat ja kavatsete Austraalias viibida kauem kui 6 kuud, võidakse teil nõuda tervisekontrolli ja rindkere röntgenpildi läbimist. See võib pikendada teie viisataotluse menetlust kuni 20 päeva. Tõenäolisemalt nõutakse meditsiinilise testi läbimist, kui olete pärit kõrge riskiga piirkonnast või kui olete üle 75. Sellistel juhtudel on vaktsineerimise ainus nõue kollane palavik.

Austraalia turistide viisa vanusepiirangud Eesti kodanikele

Sest Eesti passi omanikud valmis reisida Eesti Austraalia puudub vanusepiirang turistide viisade . Muidugi vajavad kõik, kes reisivad Austraaliasse ilma Austraalia passita, saabumisel viisat – alla 18-aastase lapse viisa põhineb lapse passil. See tähendab, et lapsed vajavad eraldi viisasid, kasutades passi üksikasju (ka vanemate passis olevad lapsed vajavad oma viisa, kuid nende vanemate passist saadud teavet kasutatakse).



Austraalia turistiviisade menetlemise ja töötlemise aeg

Austraalia eVisitor Tourist Viisa viisa töötlemise aeg (alaklass 651)

EVisitor on kõige sagedamini kasutatav Austraalia turistiviisa. Protsessi saab lõpule viia veebis ega vaja täiendavaid taotlusvorme, viisasilte ega passi templeid.

Kiire Austraalia turistiviisa saamiseks ja säilitamiseks peate järgima eritingimusi, sealhulgas:

  • Kriminaalotsustest vabaks jäämine
  • Nõuetekohase tervisekontrolli läbimine
  • Väljumine nõutud aja jooksul
  • Teie Austraalias töötamise ajal ei tööta
  • Ei ole õppinud ega koolitanud üle kolme kuu

Üldiselt võib Austraalia turistiviisa töötlemise aeg Tourist Streami viisa (alamklass 600) võtta 48 tundi kuni enam kui kuu . Turisti eVisitoril – mis on kõige levinum turismiviisa tüüp – on hinnanguliselt palju madalam ooteaeg, kuna seda on palju kiiremini töödelda. Turistidele mõeldud eVisitori viisat saab sageli taotleda ja välja anda vaid mõni päev enne kavandatud visiiti . See on 100 protsenti turvaline, paberivaba protsess ja viisa seotakse passiga elektrooniliselt kohe pärast selle väljastamist. 

Riski vältimiseks soovitame siiski alati oma turismiviisat taotleda vähemalt paar nädalat enne väljalendu . Ärge siiski muretsege – eVisitoriga saate oma rakendust veebis jälgida ka veebipõhise jälgimissüsteemi kaudu.



Austraalia turistide voo viisa (alamklass 600) töötlemise aeg

Austraalia turistiviisa töötlemiseks kuluv aeg võib varieeruda sõltuvalt sellest, kui kiiresti peate esitama täiendavad dokumendid, kuidas reageerite lisateabe taotlustele, kui kaua kulub teie teabe kontrollimiseks ja töötlemise tippaegadele.

Ka Austraalia turistide viisamenetlus on üsna sirgjooneline:

  • Kontrollige, kas teie praegune Eesti pass on kehtiv.
  • Taotlege oma viisat.
  • Oodake laekumise kontrollimist.
  • Oodake oma oleku teatist.

Kui Austraalia turistiviisa protseduur oli edukas, antakse teile viisa. Oma edusammude üle saate jälgida veebipõhist Austraalia turistide viisade jälgimise süsteemi.

Tavalise Austraalia turistiviisa (alamklass 600) maksimaalne töötlemisaeg on umbes kuu , enamikul juhtudest on ooteaeg 20 kuni 33 päeva. Kiirjälgimisega viisade või eVisitori viisade puhul võib ooteaeg olla vaid minuteid või päevi, eriti kui teil on olemas kõik kontrolliaja täitmiseks vajalikud dokumendid.

Lõpuks, mis puutub Working Holiday viisade töötlemise aegadesse, soovitame teil vaadata selle saidi spetsiaalset lehte .



Austraalia turistiviisa kestus ja kehtivus

Turistiviisad kehtivad erinevatel perioodidel, sõltuvalt viisa tüübist.

EVisitor on 12-kuuline turistiviisa . See on populaarne viisa, kuid viibimise kestuse osas on see piiratud ja lubab külastajatel viibida Austraalias ainult 3 kuud või 90 päeva korraga . Turistiviisa kehtivusaja jooksul võite siseneda nii sageli kui soovite.

Pikema külastuse jaoks või kui soovite viibida mis tahes perioodil kauem kui 3 kuud, vajate teistsugust Austraalia viisat. Turistiviisa (alamklass 600) pikkus ja kestus võivad olenevalt viibimise eesmärgist erineda. Enamasti kestab Austraalia turistiviisa kehtivus vähemalt 12 kuud .

Näiteks Austraalia e600 külastajaviisa on 6-kuuline turistiviisa Austraaliasse. See võimaldab ka riigis viibida kuni ühe aasta, sõltuvalt külastuse põhjustest. Samuti võite riiki siseneda ja riigist lahkuda, kui viisa kehtib.

Alamklassi 870 viisa on selle asemel pikema tähtajaga 3-aastane turistiviisa, mis on spetsiaalselt loodud vanematele. Sellega saavad vanemad viibida Austraalias 3 või 5 aastat ja mitte rohkem kui 10 aastat. See võimaldab neil Austraaliasse siseneda ja sealt uuesti naasta, et külastada oma kasulapsi, lapsendatud lapsi või bioloogilisi lapsi mugavamalt ja soodsamalt.

Ükskõik, kas plaanite Austraalia reisi, mis kestab 2 nädalat, 90 päeva või isegi aasta, on teie jaoks sobiv viisa. Kontrollige ja kandideerige veebis, et leida endale sobiv või uurida turismiviisade näidiseid.



Austraalia turistiviisade tüübid (alternatiivid Austraalia turismiviisile eVisitor)

Austraalias on mitut tüüpi turismiviisa, mida võidakse kohaldada juhul, kui te ei kvalifitseeru turisti eVisitori tingimustele või kui eVisitor ei vasta teie vajadustele, näiteks tööpuhkuse viisa või muud tüüpi Austraalia turismiviisad. Siin nad on:

Austraalia tööpuhkuse viisa

Austraalia turistide voog (alaklass 600 – taotlusvorm 1419)

Austraalia turistide viisavoog (alamklass 600, mille kasutamist inimesed taotlevad alates n.1419) on 6-kuuline turistiviisa Austraaliale. See võimaldab ka riigis viibida kuni ühe aasta, sõltuvalt külastuse põhjustest. Samuti võite riiki siseneda ja riigist lahkuda, kui viisa kehtib.
Austraalia külaline akadeemiline viisa

Endine Austraalia turistiviisa 419 on 2019. aasta jaoks uute taotluste jaoks suletud . Ent alternatiiviks võib olla turistide viisa alaklass 408. See viisa, mida nimetatakse ka ajutise tegevuse viisaks, võimaldab teil osaleda heakskiidetud eriprogrammides, sealhulgas:

  • Gap aasta vabatahtlik töö
  • Kultuuri rikastamise programmid
  • Noortevahetused
  • Ühiskondlikud programmid
  • Koolikeele abilised

See viisa kehtib kuni 12 kuud.

Austraalia turistiviisa 771 (Austraalia transiitviisa)

Tuntud ka kui Austraalia transiitviisa, võimaldab see viisa Austraalias veeta kuni 72 tundi, et sellest läbi pääseda. Selle viisaga ei või te riigis veeta üle 72 tunni.



Austraalia turistiviisade sissesõit, uuendamine ja pikendamine

Siin on mõned kõige sagedamini esitatavad küsimused Austraaliasse sisenemise kohta turistiviisaga, Austraalias turistina viibimise pikendamise või turistiviisa pikendamise kohta Austraalias viibimise ajal.

Kas Austraalia turistiviisa on mitmekordne?

Austraalia eVisitori viisa on hea 90 päeva korraga, võimaldades ka mitmekordse sisenemise . See tähendab, et ühe aasta jooksul alates turismiviisa väljastamisest saate Austraaliasse siseneda, sealt lahkuda ja uuesti naasta nii mitu korda kui soovite – nii kaua, kui iga sisenemine kestab maksimaalselt 90 päeva.

Kui teie praegune viisa aegub veel riigis viibimise ajal, peate pikaajalise turistiviisa taotluse kaudu taotlema Austraalia turistiviisa pikendamist.

Mis juhtub, kui viibin liiga kaua ja mu Austraalia turistiviisa on aegunud?

Kui turistiviisaga Austraalias viibite kauem, muutute te „ebaseaduslikuks mittekodanikuks” – see võib põhjustada kinnipidamise ja riigist väljasaatmise. Mis veelgi hullem, see võib segada teie võimet tulevikus Austraaliasse uuesti turismiviisaga siseneda. Kui viivitate oma viisaga kauem kui 28 päeva, võidakse teid isegi välistada ja takistada Austraaliasse sisenemast turistiviisaga nii kaua kui 3 aastat. Ära tee seda.

Kas ma saan oma Austraalia viisat muuta, kui olen riigis?

Ei, te ei saa riigis elades oma viisatüüpi , näiteks Austraalia turistiviisa mitmekordse sisenemise viisi, muuta. Edasiseks majutamiseks võite siiski taotleda alamklassi 676 pikaajalise majutuse turistiviisa kaudu.

Millised on minu muud võimalused turismiviisa pikendamiseks?

Kuna Austraalia turistiviisa pikendamise tagajärjed võivad olla nii tõsised, on ülioluline, et taotleksite turismiviisa pikendamist või pikendamist nii kiiresti kui võimalik ja enne teie viisa kehtivusaja lõppu . Veebis taotlemine on kiire ja mugav.



Töötamine Austraalias turistiviisaga

Kui plaanite Austraaliasse reisida eVisitor Tourst Visa abil, peate teadma, et eVisitoriga töötamine pole seaduslik . eVisitori reisijatel pole õigust “töötada”. Siiski võivad nad teha vabatahtlikku tööd või tegeleda muu äritegevusega, näiteks ärikohtumiste, konverentside või seminaridega . Muidugi võite Austraalias oma turismiviisat viibides tööd otsides viibida, kuid kui olete selle leidnud, peaksite oma töö seaduslikuks säilitamiseks hankima teistsuguse viisa.

Austraalias on „turistiviisa” kallal töötamine üsna tavaline – eriti neile, kes soovivad töötada puhkuse eest tasumiseks. Kui soovite puhkuse ajal Austraalias seaduslikult töötada, on teil vaja spetsiaalset spetsiaalset viisat – mitte eVisitorit. Seda viisat nimetatakse „ Working Holiday Visa “ (sageli nimetatakse seda ka „Work and Holiday Visa“).

Austraalias turismiviisa ajal saate teha mis tahes tööd või tööd. Töö- ja puhkuseviisa tuleb ära kasutada ühe aasta jooksul alates selle väljastamise kuupäevast ning see on aktiivne 12 kuud alates kuupäevast, millal riiki sisenete.

Tööpuhkuse viisat ei saa pikendada: kui otsustate jääda pikemaks, peate taotlema uue viisa. Lisaks ei saa te ülalpeetavaid lapsi ega teisi pereliikmeid endaga kaasa võtta ning maksma peate kõik, mida teenite turistiviisa tööpäevade jooksul.

Töötava puhkuse turistiviisa hind on alates 2019. aastast 450 Inglise naela , kuid võib tekkida ka lisakulutusi, sealhulgas kulud politseitunnistustele, biomeetriale ja tervisekontrollile. Töötlemisaeg võib võtta 13 kuni 22 päeva, kuid kui vajate lisateavet või on vaja kinnitust, võib see võtta kauem. Privaatne tervisekindlustuskaitse on riigis viibimise ajal väga soovitatav. Lisateavet Eesti kodanike tööpuhkuse Austraalia viisade kohta saate lugeda siit.



Abiellumine Austraalias turistiviisa alusel

Austraalia abieluseaduse kohaselt ei pea Austraalias abiellumiseks olema Austraalia elanik . Teil on vaja lihtsalt turistiviisat (nt viisa alamklass 651) ja koos muude nõutud dokumentidega tuleb esitada vorm kavandatud abielu kohta .    

Kui plaanite abielluda Austraalias turismiviisa alusel, võib teie tähistaja aidata tagada, et täidate kõiki vajalikke nõudeid , sealhulgas järgmist:

  • Ei ole abielus kellegi teisega
  • Ei abiellu lähedase pereliikmega
  • On vähemalt 18-aastased
  • Vabalt nõusolek abiellumiseks

Pange tähele, et kui plaanite pärast abiellumist Austraalias elada, peate võib-olla taotlema alalist elukohta vastavalt vajadusele .



Austraalia turistiviisa: kulud ja tasud

Austraalia turistiviisa saamiseks peate viisa taotlemisel tasuma taotluse esitamise lõivu – pluss kõik viisavabadusega seotud kulud. Austraalia turistiviisa kogumaksumus võib seetõttu varieeruda sõltuvalt viisa tüübist ja sellest, millal te taotlete. Nii paberkandjal taotlused kui ka e-viisade, näiteks eVisitori turistiviisa kulud tuleb tasuda veebis ning aktsepteeritavad makseviisid on krediitkaardid ja PayPal.

Kuigi eVisitoriga ei ole seotud Austraalia turistide viisatasusid, on võrguteenuse tasu 59 EUR   

Maksumus Working Holiday viisa on asemel EUR 450 .    

Viisataotluse esitamise lõiv võib perioodiliselt muutuda: kui Austraalia sisserändajate turistiviisa tasud tõusevad taotluse esitamise kuupäeva ja laekumise kuupäeva vahel, siis kohaldatakse uut lõivu.