Visum til Australia

Du er her:  Home > eVisitor-visum til Australia

eVisitor-visum til Australia

Når man reiser til Australia på ferie eller i forretningsforbindelse kan man søke et visum som kalles eVisitor. Dette visumet gjelder i 12 måneder og man kan da oppholde seg i Australia 3 måneder om gangen. Under visumets gyldighetstid kan man reise til Australia så mange ganger man ønsker.

Å søke om visum til Australia er raskt og enkelt. I de fleste tilfeller får man svar i løpet av et døgn. Det anbefales dog at man søker minst 14 dager innen planlagt utreise, da det i noen enkelt tilfeller kan ta opptil 10 dager innen man får svar på søknaden.

Fordelen med å søke elektronisk er at man slipper å sende passet til ambassaden. Du får heller ikke tilsendt visumet hjem i posten, men får en e-post som bekrefter at visumet er bevilget. Det er ikke nødvendig å printe denne bekreftelsen da alt finnes lagret elektronisk via passnummeret ditt.

Hva skjer om man fornyer passet?

Fornyer du ditt pass etter bevilget visum må du kontakte oss. Det er ikke nødvendig å søke om nytt visum, men informasjonen må oppdateres for å matche ditt nye pass.

Skulle du glemme å kontakte oss for å oppdatere informasjonen, kan du risikere å bli nektet adgang ombord flyet til Australia – da insjekkingspersonalet ikke kan se at du har et gyldig visum.

Får alle som søker svar samtidig?

Selv om mange personer søker samtidig, vil de ikke nødvendigvis få svar på samme gang. Alle søknader blir behandlet individuelt, uavhengig av hverandre. Visse får svar raskt, mens andre kan få vente lengre.

Kan man forlenge visumet?

Ett eVistor – visum kan ikke forlenges. Du kan søke om et nytt eVisitor-visum om du befinner deg utenfor Australia. Dersom du er i Australia og har behov for å forlenge visumet, så kan du søke om en annen type visum. Ditt eVisitor visum kommer da til å makuleres og du kommer isteden til å få en annen type visum.

For å endre visum i Australia så må du kontakte myndighetene senest 14 dager før ditt gyldige visum går ut. Du kan bevilges et nytt visum under forutsetning av at du oppfyller alle krav som stilles, og at du tidligere har fulgt alle regler som gjelder for ditt eVistor – visum.

Får man jobbe i Australia med et eVisitor-visum?

Nej, man får ikke jobbe (bli ansatt i Australia) med et eVisitor – visum. Et eVisitor  visum gjeller reiser til Australia på ferie, besöke venner og familie og i forretningsforbindelser. Forretningsforbindelser innebärer at man holder möter, forhandler avtaler, deltar på konferanser og lignende.

I enkelte tilfeller kan jobb som frivillig aksepteres. Det får dog ikke være hovedmålet med reisen og det får ikke være et jobb som ellers hadde kunnet blitt utført av en australsk statsborger mot betaling.

For å jobbe i Australia finnes det andre typer visum å søke.

Hvor mye koster eVisitor-visum?

Du kan se den gjeldende prisen for eVisitor til Australia ved å klikke på «Søk nå»-knappen på denne siden.

Hvordan søker jeg om eVisitor?

Det er lett å søke om et eVisitor-visum. Bare klikk på «Søk nå»-knappen på denne siden, og du blir tatt direkte til søknadsskjemaet.
Hele søknadsprosessen er på nett, det er ikke nødvendig å sende inn noen søknad på papir. Du må ha passet ditt tilgjengelig når du søker, for du må oppgi passnummer og utløpsdato.

Du kan også søke for familie eller venner som skal reise sammen med deg, så lenge du har all nødvendig informasjon om disse tilgjengelig.

Er søknadsskjemaet for visum til Australia tilgjengelig på andre språk?

Ja, søknadsskjemaet finnes på mange ulike språk. Klikk på flagget øverst til høyre på denne siden for å se tilgjengelige alternativer. Skjemaet skrives ut på det språket du velger for å gjøre prosessen enklere for alle parter.

Du kan selvsagt også kontakte vår kundeservice på ditt eget språk. Noen ganger vil vi likevel måtte svare deg på engelsk når vi ikke har noen ledig norsktalende medarbeider.

Hvor tidlig må jeg søke?

Saksbehandlingstiden er vanligvis kort, og de fleste får svar innen en time, men det er likevel ikke å anbefale å vente for lenge med å søke. Vi anbefaler at du søker minst to uker før planlagt avreise.

I noen tilfeller blir søknaden behandlet manuelt av tjenestemenn i de australske immigrasjonsmyndighetene. Da vil behandlingstiden være lengre. Hvis myndighetene ber om ytterligere dokumentasjon kan prosessen ta mer enn to uker.

Kan jeg søke for andre enn meg selv?

Ja, du kan søke for andre så lenge du har deres personlige informasjon og informasjonen i passet. Du må også betale visumavgiften på deres vegne.
Innvilgelsesbrevet vil bli sendt til den e-postadressen du oppgav før du begynte på søknaden, så hvis du søker for andre må du forsikre deg om at de også har fått innvilget visum.

Hva gjør jeg hvis jeg ønsker å besøke Australia for både forretninger og turisme?

Et eVisitor-visum gjør det mulig å kombinere forretninger og ferie. Men hvis du skal gjøre forretninger må du krysse av på valget «Business» i søknadsskjemaet. Skjemaet er det samme som for turistvisum.

Hvis du krysser av på “Business” som formålet med reisen kan du både gjøre forretninger og feriere. Hvis du velger «Holiday» kan du bare feriere.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan søke om eVisitor-visum?

Hvis du ikke er blant dem som kan søke om eVisitor-visum finnes det flere andre muligheter du kan benytte deg av. Velg ditt land blant flaggene i menyen over for å se alternativene. Dersom du ikke kan finne ditt land kan du kontakte vår kundeservice for å få en liste over aktuelle alternativer. Du kan bli bedt om å sende inn en søknad på papir ti nærmeste australske ambassade. I så fall kan vi også hjelpe deg med denne prosessen.

Må barn ha visum?

Ja, barn trenger visum for å kunne dra til Australia. De må fylle ut samme søknadsskjema som voksne og betale den samme visumavgiften. Det er ingen spesielle krav for barn.