Viisumi Australiaan

Olet täällä:  Home > eVisitor-viisumi Australiaan

eVisitor-viisumi Australiaan

Jos menet Australian lomalle tai hoitamaan liikeasioita, voit hakea eVisitor-viisumia. Evisitor-viisumi on voimassa 12 kuukautta ja voit viipyä Australiassa kerrallaan maksimissaan 90 päivän ajan. Voit saapua ja lähteä Australiasta niin monta kertaa kuin haluat viisumin 12 kuukauden voimassaoloajan aikana.

Viisumin hakeminen Australiaan on helppoa ja päätöksen saa yleensä nopeasti. Useimmiten päätös valmistuu yhden vuorokauden kuluessa viisumihakemuksen jättämisestä. Suosittelemme kuitenkin hakemaan viisumiin vähintään 14 päivää ennen aiottua lähtöpäivää, sillä joissain tapauksissa viisumihakemuksen käsitteleminen saattaa kestää 10 päivää.

Nettihakemuksen hyvä puoli on se, ettei sinun tarvitse lähettää passiasi lähetystöön. Viisumia ei myöskään lähetetä sinulle kirjepostissa. Saat sähköpostiviestin, kun viisumihakemuksesi on hyväksytty. Sähköpostiviestiä ei kuitenkaan tarvitse ottaa mukaan Australiaan, vaan viisumi on tallennettu elektronisesti passin numerosi taakse.

Entä jos vaihdan passia?

Jos vaihdat passia sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty viisumi, tulee sinun ottaa yhteyttä meihin. Sinun ei tarvitse hakea uutta viisumia, mutta viisumi täytyy siirtää viittaamaan uuteen passiisi.

Mikäli et muista ottaa yhteyttä meihin saatuasi uuden passin, et välttämättä pääse lennollesi, koska lähtöselvityshenkilökunta ei näe passiisi liitettyä viisumia.

Hyväksytäänkö kaikki hakijat yhtäaikaa?

Vaikka olisit hakenut viisumia monelle henkilölle, kaikkien henkilöiden hakemuksia ei hyväksytä samaan aikaan. Jokainen hakemus käsitellään erikseen toisistaan riippumattomina. Toisille voidaan myöntää viisumi nopeasti, kun taas toiset voivat joutua odottamaan vastausta useamman päivän.

Voiko viisumin voimassaoloaikaa jatkaa?

eVisitor-viisumin voimassaoloaikaa ei voi pidentää. Voit hakea uutta eVisitor-viisumia, mikäli olet Australian ulkopuolella. Jos olet Australiassa, voit hakea toisenlaista viisumia. eVisitor-viisumisi perutaan, mikäli sinulle myönnetään jokin toinen viisumi.

Mikäli haluat vaihtaa Australian viisumisi tyyppiä, ota yhteyttä Australian Maahanmuuttovirastoon vähintään 14 päivää ennen voimassaolevan viisumisi umpeutumista. Sinulle saatetaan myöntää uusi viisumi, mikäli täytät kaikki vaatimukset ja olet noudattanut voimassaolevan viisumia sääntöjä.

Voinko työskennellä Australiassa eVisitor-viisumilla?

eVisitor-viisumi mahdollistaa lomailun, kavereiden ja perheen luona vierailun sekä liikematkat. Liikematkalla tarkoitetaan yritysten tapaamista, kokouksia, neuvotteluja, konferensseihin osallistumista ja niin edelleen. eVisitor ei oikeuta työskentelemään Australiassa.

Joissakin tapauksissa vapaaehtoistyö sallitaan. Se ei kuitenkaan voi olla matkasi pääasiallinen tarkoitus, eikä työtehtävä voi olla sellainen, että ilman vapaaehtoistyöpanostasi saman työn tekisi palkkatyönä Australian kansalainen.

Mikäli aiot työskennellä Australiassa, voit hakea toisentyyppistä viisumia.