Visum till Australien

Du är här:  Home > Affärsvisum till Australien

Affärsvisum till Australien

Ett affärsvisum behövs för den som ska åka till Australien i affärer. Visumet kallas för eVisitor, och det är samma typ av visum för både turist- och affärsresor. När man ansöker behöver man dock ange om det är turistvisum eller affärsvisum man söker, och i begreppet affärsvisum ingår bland annat följande:

  • Affärsmöten, träffa affärskontaker
  • Förhandla om kontrakt
  • Konferenser, seminarier

Kombinera semester och affärer

Det är fullt tillåtet att kombinera semester och affärer. Med ett affärsvisum kan du även semestra i Australien på din affärsresa.

Villkor för ansökan

  • Du måste vara utanför Australien för att söka visum.
  • Du måste vara fri från tuberkulos när du reser in i Australien.
  • Du får inte ha dömts till fängelsestraff (avtjänat eller inte) på totalt mer än 12 månader.
  • Du får inte studera mer än tre månader.
  • Du får inte arbeta (ta anställning).

Visumets giltighetstid

Visumet är giltigt i 12 månader och varje gång får man stanna i Australien i max 3 månader i sträck. Man får resa in i landet hur många gånger man vill under giltighetstiden. Trots att visumet är giltigt så länge är det endast avsett för kortare tillfälliga vistelser i landet.

Om syftet med din resa egentligen är att arbeta i Australien kan du inte söka eVisitor-visum. Då finns det istället andra typer av visum som passar bättre.

Hur lång tid tar det

De allra flesta får svar inom en halvtimme, men ibland kan det behövas kompletterande uppgifter för att kunna behandla din ansökan, och då tar det betydligt längre tid. Handläggningstiderna är i sådana fall minst två veckor men ibland längre.

Förlänga visumet

Det går inte att förlänga ett eVisitor-visum. Det är tillåtet att söka nytt visum så fort det gamla gått ut, men man måste vara utanför Australien under tiden man ansöker. Det kan även finnas möjligheter att söka en annan typ av visum utan att lämna Australien. Kontakta isåfall migrationsmyndigheterna i Australien i god tid innan ditt visum gått ut, för närmare besked.

Klicka här för att gå vidare till ansökan.